GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III

Coppola kreirao redateljsku verziiju Kuma III
AUTORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 11:23
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
NEW YORK - "Stvorio sam novi početak i novi kraj. Filmu je udahnut novi život", rekao je Francis Ford Coppola najavljujući “rediteljsku verziju” trećeg nastavka filma “Kum” kome je dao i novo ime: "Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea".

Treći nastavak sage o mafijaškoj porodici Corleone, “Kum III”, kada se pojavio pre 30 godina, nominovan je za sedam Oscara, uključujući i onog sa najbolji film (osvojio ga je te godine “Ples sa vukovima” Kevina Costnera), ali je dočekan sa uglavnom suzdržanim kritikama.

Kritičari su hvalili Ala Pacina u ulozi Michaela Corleonea, pa i priču, ali su isticali i nepotrebno zbrkanu radnju i posebno neubedljivu Sofiju Coppolu kao Mary Corleone. Ona je za tu ulogu osvojila dve “Zlatne maline” – za najgoru epizodnu ulogu i za najgore novo filmsko lice. Sofia Coppola je, inače, u tu ulogu “uskočila” umesto Winone Ryder, koja se razbolela pred snimanje. Tada devetnaestogodišnja rediteljeva ćerka vremenom se potvrdila kao uspešna rediteljka.

Ni svi članovi ekipe nisu bili zadovoljni time kako je film ispao.

“Kada sam ga pogledala, pomislila sam: ‘Dakle, ovaj film ne radi’. Jednostavno sam ga odbacila. Pomislila sam: ne, nije dobar”, rekla je Diane Keaton, filmska Kay Corleone, Michaelova supruga.

Prvi “Kum” (1972) osvojio je tri Oskara (za najbolji film, Marlon Brando za najbolju mušku ulogu i za najbolje adaptirani scenario koji su napisali Mario Puzo i Kopola). “Kum II” (1974) osvojio ih je čak šest, uključujući i statue za najbolji film i režiju. I onda je prošlo 16 godina i Coppola se poduhvatio završnog dela trilogije. Zapravo, Puzo i on nisu želeli da to bude treći nastavak, nego su ga zamislili kao epilog prethodna dva filma i nazvali ga “Smrt Michaela Corleonea”, ali su producenti to odbili i nazvali ga jednostavno “Kum III”.

U susret 30. godišnjici od premijere tog filma, pred publikom će se od sutra u bioskopima a od 8. decembra na digitalnim patformama rediteljska verzija nazvana “Koda Kuma: Smrt Michaela Corleonea”. Coppola je ranije već sređivao svoje filmove. Napravio je novu verziju “Apokalipse danas”, a prošle godine uradio je šta se može i “prerežiranjem” svog “Cotton kluba” (1984).

Tagovi: Francis Ford Coppola, Kum III, Smrt Michaela Corleonea, Marlon Brando, Al Pacino, Diane Keaton, Sofia Coppola
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE