GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Croatia Records reizdala trostruku antologiju Mojih 45 skalina Tereze Kesovije

Croatia Records reizdala trostruku antologiju Mojih 45 skalina Tereze Kesovije
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.09.2020 / 13:22
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Tereza Kesovija tijekom karijere snimila je sedamdesetak SP/EP gramofonskih ploča i dvadesetak dugosvirajućih, dobar dio toga u Francuskoj, Njemačkoj, Italiji, Čehoslovačkoj, SSSR-u, Bugarskoj i Kanadi za diskografske kuće kao što su Philips, Columbia ili EMI.

Mojih 45 skalina bilo je 12. po redu službeno izdanje CD-a s pjesmama u Terezinoj interpretaciji. Izdanje se sastoji od 2 CD-a s njezinim najboljim pjesmama, bonus CD-om na kojem se nalazi njezin koncert Tereza live a l'Olympia te bogato opremljenom popratnom knjižicom s raritetnim fotografijama, isječcima njezinih intervjua i tekstovima.

U raznim anketama birana je u vremenu između 1968. i 1986. godine 25 puta za pjevačicu godine. Osvajala je Vijence i Cvjetove popularnosti, proglašena je najbolje odjevenom ženom u Jugoslaviji, a odlukom čitatelja Večernjeg lista 2000. godine pripala joj je laskava titula hrvatske pjevačice stoljeća. Godine 1977. za interpretativne dosege dobiva nagradu Vlaho Paljetak, devedesetih u Splitu proglašena je legendom festivala, na obljetničarskom Zagrebačkom festivalu Hrvatsko društvo skladatelja dodjeljuje joj Zlatni Zagrebfest.

Godine 2002. ukazom predsjednika Republike Francuske odlikovana je ordenom Chevalier des Arts et des Lettres (Vitez visokog odličja za doprinos u kulturi). Iste godine Philadelphia International League of Humanists (Stalni komitet međunarodne humanističke lige) dodjeljuje joj za doprinos razvoju ideje humanističkog pokreta, za njegovanje i unapređivanje ideje humanizma i za razvijanje povjerenja među ljudima i narodima Zlatnu povelju za humanost i mir. Nositeljica je odličja Reda Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Tereza je pjevajući proputovala je Australiju, Sjevernu i Južnu Ameriku, europski i azijski dio bivšega Sovjetskog Saveza, nastupala je u Iranu, Izraelu i Libanonu. Na natjecanju za pjesmu Eurovizije branila je 1966. godine boje Monaka, a 1972. godine predstavljala je Jugoslaviju. Splitski festival bio je njezin drugi dom gdje je izvela više od 40 skladbi i osvojila više od 30 nagrada.

Tagovi: Croatia Records, Tereza Kesovija, Zagrebfest, Splitski festival
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE