GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danijel Pek novi predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata

Danijel Pek novi predsjednik Hrvatskog društva nezavisnih producenata
KARIJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2021 / 10:46
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatsko društvo nezavisnih producenata (HDNP) izabralo je za svog novog predsjednika Danijela Peka na dvogodišnji mandat, izvijestio je Hrvatski audiovizualni centar.

Za njegovog zamjenika izabran je dosadašnji predsjednik Dario Vince, za člana upravnog odbora Nebojša Taraba, dok je nova tajnica Rea Rajčić.

Novoizabrani predsjednik najavio je jačanje pozicije nezavisnih producenata kao važnog dijela kreativne industrije, unapređivanje koregulacije s HRT-om te aktivnu suradnju sa svim sudionicima AV industrije u okvirima novog Zakona o elektroničkim medijima.

Televizijski i filmski producent Danijel Pek studirao je produkciju na Akademiji dramske umjetnosti i politologiju na Fakultetu političkih znanosti te radio kao novinar i urednik na radiju i televiziji. Antitalent, produkcijsku tvrtku usmjerenu na film, televiziju i online sadržaj, osnovao je 2007.

Diplomant je EAVE programa za producente te alumni Berlinale i Sarajevo Talentsa, a među njegovim novijim uspješnim projektima je film "Murina" redateljice Antonete Alamat Kusijanović.

Hrvatsko društvo nezavisnih producenata od 2009. okuplja vodeće tvrtke nezavisnih producenata u Hrvatskoj koje djeluju u području audiovizualne produkcije igranih, dokumentarnih i animiranih filmova i televizijskih djela te je dugogodišnja članica CEPI-a, krovnog europskog udruženja nezavisnih audiovizualnih producenata, podsjećaju iz HAVC-a.

U suradnji s Društvom hrvatskih filmskih redatelja i Hrvatskom udrugom producenata, HDNP je s HRT-om sklopio prvi koregulacijski sporazum u području kulture i medija u Hrvatskoj, kojim su od 2017. prvi put transparentno i zajednički regulirani uvjeti i pravila nabave nezavisnih audiovizualnih djela, u skladu sa Zakonom o elektroničkim medijima.

Tagovi: Danijel Pek, Hrvatsko društvo nezavisnih producenata
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE