GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dead Can Dance rasprodali koncert u Zagrebu

Dead Can Dance rasprodali koncert u Zagrebu
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2022 / 15:58
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dead Can Dance, jedna od najznačajnijih world music grupa, rasprodala je ulaznice za svoj prvi nastup u Hrvatskoj, koji će održati u Zagrebu 10. svibnja, u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog, izvijestio je organizator koncerta Charm Music.

Ulaznica još ima za koncert koji će se održati u Beogradu u Štark Areni 12. svibnja, navodi organizator u priopćenju.

Iako europska turneja, najavljena za 2021. godinu i odgođena zbog epidemije, nije predviđala nastup u Hrvatskoj, uz trud Charm Musica i Zagreb se našao na listi gradova koje će u 2022. posjetiti australski glazbeni duo.

"Veselimo se povratku i turneji po Europi u travnju, svibnju i lipnju 2022. Kao i svima, nedostaje nam svirka uživo i jedva čekamo vratiti se na pozornicu i svirati za vas na fantastičnim lokacijama sljedeće godine", poručili su Lisa Gerrard i Brendan Perry.

U Zagreb će tako u sklopu turneje Europa 2022. stići 20 članova Dead Can Dance putujuće karavane, od kojih će sedam glazbenika nastupiti na pozornici Lisinskog.

Pjevačica Lisa Gerrard i multiinstrumentalist Brendan Perry, koji već generacijama privlače poklonike alternativne rock glazbe, na svoj zajednički put krenuli su 1981. godine u Melbourneu.

Od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire.

Iza njih je osam studijskih i tri live albuma, mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Gladijator" Ridleya Scotta.

Lisa Gerrard i Brendan Perry imali su i prekide u zajedničkom radu za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma "Anastasis" okupili su se 2018. godine na albumu "Dionysus".

Prije Dead Can Dance nastupit će Astrid Williamson, škotska kantautorica poznata po suptilnom i evokativnom stilu koju uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell.

Tagovi: Dead Can Dance, KD Vatroslav Lisinski, Lisa Gerrard, Brendan Perry
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE