GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dead Can Dance u utorak u Lisinskom

Dead Can Dance u utorak u Lisinskom
WORLD MUSIC
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.05.2022 / 17:38
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon 41 godine postojanja hrvatska će publika u utorak, 10. svibnja, imati priliku uživati u bezvremenskom i magičnom zvuku world music zvijezda Dead Can Dance, na rasprodanom koncertu u dvorani Vatroslava Lisinskog, objavio je organizator koncerta Charm Music.

Poznata je i satnica nastupa, pa publika tako u Lisinski može ući već u 19 sati, u 20 i 15 minuta kreće uvodni nastup Astrid Williamson, škotske kantautorice poznate po suptilnom, evokativnom i originalnom stilu koju uspoređuju s Carole King i Joni Mitchell. Nakon nje u 21,05 na pozornicu se penje sedmeročlani sastav Dead Can Dance.

Pjevačica Lisa Gerrard i pjevač i multiinstrumentalist Brendan Perry, koji već generacijama privlače poklonike alternativne rock glazbe, na svoj zajednički put krenuli su 1981. godine u Melbourneu.

Od tada njihova glazba uspješno izbjegava okove prostora, vremena i žanrova i tvori nevjerojatan opus inspiriran zvukovima istočne Europe, Bliskog istoka, Azije, sjeverne Afrike, Mediterana i šire.

Iza njih je osam studijskih i tri live albuma, mnogo uspješnih svjetskih turneja, skladali su glazbu za brojne filmove, među kojima je najpoznatiji "Gladijator" Ridleya Scotta.

Gerrard i Perry imali su i prekide u zajedničkom radu za vrijeme kojih su gradili uspješne solo karijere, a šest godina nakon albuma "Anastasis" okupili su se 2018. godine na albumu "Dionysus".

Poklonici Dead Can Dancea mogu se družiti s klavijaturistom benda Julesom Maxwellom na dan koncerta, u dućanu ploča PDV (Međimurska 21, Zagreb) od 13 do 14 sati. Maxwell će tom prilikom promovirati svoj novi album “Cycles”.

Taj svestrani glazbenik prošle je godine s Lisom Gerrard objavio hvaljeni album "Burn", a s njom također sudjeluje u projektu Le Mystére des Voix Bulgares.

Tagovi: Dead Can Dance, KD Vatroslav Lisinski, Lisa Gerrard, Brendan Perry
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE