GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deftonesi potvrdili nastup na INmusic festivalu

Deftonesi potvrdili nastup na INmusic festivalu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.06.2020 / 20:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Jedan od najinventivnijih američkih rock bendova Deftones potvrdio je nastup na odgođenom jubilarnom izdanju INmusic festivala #15 u lipnju iduće godine, priopćio je u ponedjeljak organizator.

Deftonesi su se time pridružili potvrđenim nastupima na zagrebačkom Jarunu The Killersa, Becka, Nick Mason's Saucerful of Secrets, The Lumineers, Belle and Sebastian i Gogol.

Od samog osnutka, multiplatinasti i Grammyem nagrađeni kalifornijski alternativni rockeri Deftones ustraju na stvaranju glazbe svojstvene samo njima - balansirajući i istražujući krajnosti agresivnog metal zvuka i elemenata psihodelije i shoegazea, rekli su organizatori.

Deftonse su osnovali srednjoškolski prijatelji Stephen Carpenter, Abe Cunningham i Chino Moreno u kalifornijskom Sacramentu 1988. godine, a dolaskom Chi Chenga Deftonesi formiraju stabilni četveročlani postav.

Iako najčešće gurani u ladicu nu metala, Deftonesi su svoj jedinstveni glazbeni stil gradili pod utjecajem raznolikih, naizgled i nespojivih, glazbenih utjecaja – od hard core punka, Bad Brainsa i Afrika Bambaataae do The Curea i Depeche Modea – zbog čega su prepoznati kao glazbeni inovatori koji nadilaze žanrovska određivanja.

Nakon hvaljena prva dva studijska izdanja ‘Adrenaline’ i ‘Around The Fur’ s izdanjem kultnog ‘White Pony’ 2000. godine Deftones u očima kritike i obožavatelja postaju glazbena kategorija za sebe, tzv. “Radiohead metal žanra”.

Uslijedili su ‘Deftones’ (2003), ‘Saturday Night Wrist’ (2006), ‘Diamond Eyes’ (2010), ‘Koi No Yokan’ (2012) i ‘Gore’ (2016), a Deftonesi su ostali jedan od najuzbudljivijih rock bendova čije svako novo izdanje budi znatiželju rock i alternativne scene..

U travnju je bend potvrdio da su zaključili snimannje dugo očekivanog devetog studijskog izdanja koje izlazi ove godine.

Deftonesi ove godine obilježavaju i dvadesetu obljetnicu izlaska kultnog albuma ‘White Pony’ povodom koje će uz reizdanje originalnog albuma obožavateljima predstaviti i bonus album ‘Black Stallion’.

Festivalske ulaznice za INmusic festival #15 dostupne su putem službenog festivalskog webshopa, a već kupljene ulaznice za INmusic festival #15 ostaju važeće i za nove datume održavanja jubilarnog izdanja INmusic festivala od 21. do 23. lipnja 2021. godine, navodi organizator.

Tagovi: Deftones, INmusic festival, Stephen Carpenter, Abe Cunningham, Bad Brains, Afrika Bambaata, The Cure, Depeche Mode
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE