GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Deložiran kultni klub Jabuka

Deložiran kultni klub Jabuka
TUŽNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.10.2020 / 14:09
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nešto iza podneva u utorak dovršena je deložacija kultnog zagrebačkog kluba Jabuka, kazao je Hini sada već bivši voditelj Gradskog kluba Jabuka Marin Viduka nakon što je Općinski građanski sud u Zagrebu odbio prigovor njegove udruge o deložaciji s adrese Jabukovac 28.

"Jučer smo od Općinskog građanskog suda u Zagrebu dobili odbijenicu našeg prigovora na odluku o deložaciji. Sudsku odluku ćemo poštivati", kazao je jutros Viduka novinarima dodavši da su na taj način završili sudski sporovi koji se s Gradom Zagrebom oko prostora na adresi Jabukovac 28 vode još od 2015. godine.

Prostor kultne Jabuke od jutros je obilježen policijskim trakama, a deložacija udruge iz prostora kluba, a time i faktičko zatvaranje kultnog kluba, micanje inventara pa čak i poznatog znaka Jabuke, bila je gotova iza podneva.

Viduka nije mogao suzdržati emocije, a novinarima je kazao da mu je žao što je udruga GSK Jabuka deložirana, što nisu uspjeli zadržati prostor, iako su se borili na sve moguće načine. Istaknuo je da cijelo vrijeme primaju poruke podrške javnosti, građana i “jabučara”.

Ovu nedjelju je protiv deložacije i gašenja kultnog zagrebačkog kluba s 52-godišnjom tradicijom prosvjedovalo petstotinjak građana. Prosvjedom “Ne damo Jabuku” željeli su poručiti gradskim vlastima da se ne slažu s najavljenom deložacije udruge Jabuka, a tada su, zajedno s članovima udruge, vjerovali u mogućnost da sud prihvati prigovor koji su uložili na odluku o deložaciji.

Zamjenica gradonačelnika Olivera Majić danas je ponovila tvrdnje Grada Zagreba da se Jabuka, unatoč deložaciji, “ne gasi” kao prostor za mlade u Zagrebu. Usprkos obećanju javnog natječaja, Majić nije odgovorila na pitanje kada i po kojim uvjetima biti raspisan najavljeni natječaj za korištenje prostora Jabukovac 28.

Ispred Jabuke jutros je bio i redatelj i aktivist Dario Juričan, koji je ispred kluba napuhao velikog štakora, a na svojoj facebook stranici poručio je kako je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić "upokojio" taj kultni zagrebački klub.

Tagovi: GSK Jabuka, Marin Viduka, Olivera Majić, Dario Juričan, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE