GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Detour 12. lipnja u Hala Parku

Detour 12. lipnja u Hala Parku
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.06.2021 / 08:00
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Popularni elektro-akustični sastav Detour nastupit će u subotu, 12. lipnja, u Hala Parku, gdje će na svojem prvom samostalnom koncertu u godini dana po prvi puta koncertno predstaviti nove pjevačice Doru i Karlu.

S do sad pet izdanih albuma i pet nagrada Porin te preko 20 nominacija, Detour se u 15 godina postojanja potvrdio kao jedno od najprepoznatljivijih imena domaće i regionalne glazbene scene.

Koketirajući sa žanrovima, od new-wavea, preko soft rocka, drum&bassa, melankoličnih chill-out jazzy pjesama i razigranih pop-melodija, do disco-countryja ili čak i koračnice, skupina glazbenika predvođena gitaristom i autorom Nenadom Borgudanom svojim se romantičnim funky-rock soundom potvrdila kao predvodnik novog glazbenog pop-eklekticizma.

U jesen 2020. godine, nakon odlaska dotadašnje pjevačice Gine Victorije Damjanović koja se odlučila za solo karijeru, bend je proširen za dvije nove pjevačice, Karlu Krmpotić i Doru Mijat, uz zaokret prema novom konceptu zvuka, gdje je naglasak stavljen podjednako na sve glazbenike, a ženski vokali ravnopravno dijele prostor repertoara.

Karla i Dora prvi će puta biti koncertno predstavljene upravo nastupom u Hala Parku, uz neke od najvećih hitova Detoura, "Mjesec", "Snijeg", "Plešem sama", "Tvoje lice se promijenilo", "Daleko", "Ljeto počinje", "Biram", "Bez tebe" i "Zaljubila sam se".

Detour još čine basist Alen Križaj, bubnjar Edi Grubišić te klavijaturist Vibor Čerič.

Bend je dosad prošao sve bitnije koncertne prostore u Hrvatskoj, uključujući i samostalni koncert u Domu sportova, a svirali su i u Lisinskom, Tvornici kulture, na festivalima Exit i Sea Star. Upravo rade na novom albumu koji bi trebao izići u proljeće 2022. Novi album već je najavljen singlovima "Šarena", "Slavlje" i "Hawaii", a koncertu u Hala Parku bit će prilika da publika uživo čuje i neke od njih.

"Stvarno smo sretni i uzbuđeni što sviramo u Hala Parku, iz razloga što nam je to prvi samostalni koncert u proteklih godinu dana. Po prvi puta koncertno predstavljamo nove pjevačice Doru i Karlu, te što smo jedni od prvih izvođača u novom zagrebačkom koncertnom prostoru", kazao je uoči koncerta vođa benda Nenad Borgudan. "Bio sam na jednom od koncerata i radi se o zaista sjajnom prostoru s velikom pozornicom, zvuk je odličan, atmosfera je festivalska i baš se veselimo, nakon dugo vremena, susretu s najdražom nam publikom u takvom ambijentu", poručio je.

Novi koncertni prostor Hala Park na adresi Slavonska avenija 3B otvorili su 28. i 29. svibnja Je Veux, Jonathan i Vatra. Kompleks se sastoji od koncertne dvorane i otvorenog prostora koji u normalnim okolnostima na 3500 četvornih metara može primiti do pet tisuća ljudi. Nakon koncerta Detoura, Hala Park najavljuje nastavak bogatog glazbenog programa te brojna događanja, uključujući i praćenje utakmica Europskog prvenstva u nogometu.

Tagovi: Detour, Hala Park, Alen Križaj, Edi Grubišić, Vibor Čerič, Gina Victoria Damjanović, Karla Krmpotić, Dora Mijat
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE