GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin

Diana Haller u Njemačkoj dobila počasnu titulu Kammersängerin
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2021 / 19:32
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - Riječka mezzosopranistica Diana Haller, dugogodišnja članica Državne opere u Stuttgartu i počasna članica riječke Opere, dobila je u Njemačkoj počasnu titulu Kammersängerin, izvijestio je riječki HNK.

Tom počasnom titulom koju država dodjeljuje najistaknutijim opernim pjevačima na poseban im se način izražava zahvalnost za iznimne umjetničke zasluge, priopćio je HNK Ivana pl. Zajca.

Dobitnici Diani Halller titulu Kammersängerin (komorni pjevač) njemačke pokrajine Baden-Württemberga uručila je državna tajnica Petra Olschowski.

"Rijetko kada sam vidio umjetnicu koju, osim izvanrednih pjevačkih kvaliteta, krasi toliko sveobuhvatno zanimanje i posvećenost interesima operne umjetnosti", istaknuo je, govoreći o Diani Haller, direktor Opere Nacionalnog kazališta u Mannheimu Albrecht Puhlmann, koji je od 2006. do 2011. godine vodio Državnu operu u Stuttgartu.

Diana Haller postala je članica Opere u Stuttgartu 2010. godine. Od tada nastupa u sve većim i zahtjevnijim ulogama na zapadnoeuropskim opernim i koncertnim pozornicama te festivalima, poput Salzburger Festspiele, Operahaus Bonn, Semperoper Dresden, Händel festivalu u Londonu, Concertgebouw Amsterdam.

U HNK Ivana pl. Zajca nastupila je prvi put sa svojim Gala koncertom 2015., a u operi ulogom Julija Cezara u Händelovoj operi „Julije Cezar u Egiptu”. Nastupila je zatim u koncertnoj izvedbi Gounodovog „Fausta“, recitalu „Španjolske strasti” i Bellinijevoj „Normi“. Ove je godine nastupila na Opera Gala koncertu u sklopu Ljetne klasike, festivala riječke Opere u pulskoj Areni te na Festivalu Riječkoga simfonijskog orkestra na Trgu Riječke rezolucije, navodi se u priopćenju riječkoga HNK.

Tagovi: Diana Haller, Kammersängerin, Riječka opera
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE