GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Direktor Mostre potvrdio datum održavanja festivala

Direktor Mostre potvrdio datum održavanja festivala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2020 / 10:13
Autor: SEEbiz
VENECIJA - Direktor Filmskog festivala u Veneciji Alberto Barbara zvanično je potvrdio da će se 77. Mostra održati, kako je i planirano, od 2. do 12. rujna.

Barbera je na svom Instagram profilu, uz video snimku sa čamca poručio da će to biti jedno zaista jedinstveno izdanje.

“S trajekta kojim smo otišli na Lido. Filmska palača je ponovo otvorena, a uredi pune ljudi koji će organizovati predstojeću Mostru. Bit će to jedno zaista jedinstveno izdanje. Još uvijek ne znamo što ćemo sve uspjeti izvesti, ali radimo na selekciji filmova i nacrtu plana da svima omogućimo sigurno sudjelovanje… Živjela Venecija”, napisao je direktor Mostre koji je od početka bio protiv online izdanja iako je Italija bila najjače pogođena zamlja koronavirusom.

Prema njegovim riječima, još se ne zna kako će festival točno izgledati ali će organizatori uložiti napore da bude sve najbolje moguće.

Girgio Gossetti, selektor pratećeg programa Autorski dani, u kojem se filmovi natječu u originalnosti i inovativnosti, izjavio je za AFP da ima osjećaj “kao da počinju ispočetka, od 1932. kada je festival osnovan”.

„Svi iz filmskog svijeta smatraju da je najstariji festival na svijetu najbolje mjesto da se slavi kinematografija i pokaže njena vitalnost“, kazao je on.

Kako će ovi postkorona uvjeti utjecati na organizaciju festivala, još nije poznato. Filmski analitičari ocjenjuju da će broj naslova, uobičajenih 200, sigurno biti smanjen, a ne vjeruju ni da će ove godine biti guranja paparaca s lovcima na autograme pred zvijezdama na crvenom tepihu.

Tagovi: Mostra, Filmski festival u Veneciji, Alberto Barbara
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE