GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dnevnik velikog Perice na SFF-u proglašen najboljom regionalnom komedijom

Dnevnik velikog Perice na SFF-u proglašen najboljom regionalnom komedijom
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.08.2021 / 07:41
Autor: SEEbiz
SARAJEVO - SFF je ove godine uspostavio novu kategoriju nagrada za televizijske serije s ciljem promoviranja najkvalitetnije regionalne televizijske produkcije i njihovoh autora, glumaca i glumica te potivanje njihova međunarodnog plasmana.

U konkurencijama je bilo 16 serija a o dobitnicima je odlučivao žiri kojega je činilo 400 filmskih i televizijskih profesionalaca s područja bivše Jugoslavije. Najbolja ostvarenja izabrana su online glasanjem po uzoru na slične svjetske godišnje nagrade filmskih i televizijskih akademija.

'Dnevnik velikog Perice' premijerno je prikazan u ožujku i travnju ove godine u programu Hrvatske televizije (HTV), a serija je nastala na tragu kultnog filma Kreše Golika 'Tko pjeva tlo ne misli'.

Šest epizoda kroz priču o obitelji Perice Šafraneka, dječaka iz Golikovog filma, portretiraju život u Zagrebu 60-tih godina prošlog stoljeća.

Redatelj serije je Vinko Brešan, a scenaristi su Renato Baretić, Emir Imamović Pirke i Albino Uršić. Glavne uloge igraju Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj i Nikola Kojo.

Nagrada za najbolju regionalnu dramsku seriju pripala je 'Porodici', ostvarenju iz Srbije koje kroz pet nastavaka prikazuje posljednje dane na slobodi bivšeg srbijanskog čelnika Slobodana Miloševića, čovjeka odgovornog za ratove na području bivše Jugoslavije i za brojne zločine koji su tada počinjeni.

Milošević, čiji lik tumači izvrsni Boris Isaković, nakon poraza na izborima 2000. godine zajedno sa svojom suprugom Mirom Marković, koju glumi Mirjana Karanović, te kćeri Marijom izoliran u vili na beogradskom Dedinju suočava se s činjenicom da je došlo vrijeme za podnošenje računa za sve što je radio dok je bio na vlasti.

Isaković je za ulogu Miloševića proglašen najboljim glumcem, a Jasna Đuričić najboljom glumicom za ulogu koju je ostvarila u seriju 'Grupa', također u srbijanskoj produkciji.

'Ovo je jedan od važnijih koraka koje radimo u promociji audio-vizualnog sektora kako bismo pokušali ohrabriti emitere i sve one koji mogu sudjelovati u financiranju kako bismo mogli promovirati ovu kreativnu industriju', kazao je direktor SFF Mirsad Purivatra tijekom svečanosti proglašenja najboljih regionalnih serija i glumaca.

Tagovi: Dnevnik velikog Perice, Sarajevo Film Festival, Vinko Brešan, Renato Baretić, Živko Anočić, Csilla Barath Bastajić, Dušan Bućan, Iva Babić, Mirjana Bohanec Vidović, Otokar Levaj, Nikola Kojo
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE