GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dobitnik Grammyja David Sanchez otvara Ponta Lopud Jazz festival

Dobitnik Grammyja David Sanchez otvara Ponta Lopud Jazz festival
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.08.2023 / 09:04
Autor: SEEbiz
DUBROVNIK - Prvo izdanje Ponta Lopud Jazz festivala otvara se u četvrtak u vrtu Hotela Grand na otoku Lopudu kod Dubrovnika koncertom dobitnika Grammyja saksofonista Davida Sancheza.

Sanchez će s dugogodišnjim suradnicima Luisom Perdomom (klavir) i Rickyjem Rodriguezom (bas) izvesti adaptaciju suvremenog ansambla panafričke glazbe s korijenima iz afro-portorikanske glazbe, a poseban gost koncerta bit će bivši član sastava bubnjar Antonio Sanchez. Na jam sessionu nakon koncerta pridružit će im se japanski pijanist Bigyuki, pjevačica i looping umjetnica Thana Alexa i australski basist Lex Sadler.

Festival se nastavlja u petak koncertom sastava Obradović & Tixier Duo, koji čine hrvatska bubnjarica Lada Obradović i francuski pijanist David Tixier, a potom i jam session. Treću i posljednju večer, u subotu 2. rujna, koncert će održati četverostruki dobitnik Grammyja Antonio Sanchez sa svojim bendom Bad Hombre. Uživo će izvesti album „Shift (Bad Hombre Vol. 2)“, a potom slijedi završni festivalski jam session.

U tri festivalska dana održat će se i niz majstorskih radionica i predavanja za trinaest mladih glazbenika, a među predavačima će biti i dobitnik Grammyja saksofonist Joe Lovano.

Umjetnička direktorica Ponta Lopud Jazz festivala Thana Alexa izjavila je da je ideja o jazz festivalu nastala na prvom izdanju filmskog festivala Ponta Lopud.

"Bila sam toliko impresionirana visokom razinom produkcije, organizacije i međunarodnog dosega koji su postigli Tilda Grossel Bogdanović i Miro Purivatra, da sam se Tildi obratila s idejom da organiziramo vlastiti jazz festival. Vizija mi je stvoriti "glazbenu rezidenciju", gdje neki od najboljih glazbenika iz regije mogu razgovarati s gostujućim umjetnicima iz inozemstva o stanju industrije, ali i svirati i nadahnuti jedni druge“, rekla je Thana Alexa.

"Život i rad izvan Hrvatske već gotovo 20 godina omogućio mi je da pronađem inspiraciju i smjernice kod najboljih glazbenika u jazz žanru, pa mi je organiziranjem ovog festivala cilj svojim znanjem pridonijeti bogatstvu muziciranja koje postoji u našoj regiji. Budući da su umjetnici toliko patili tijekom godina pandemije, htjela sam iznimno talentiranim i motiviranim umjetnicima dostupnim učiniti iskustvo glazbene, intelektualne i duhovne dobrobiti od međusobne interakcije", istaknula je Thana Alexa.

Suosnivačica Ponta Lopud Jazz festivala Tilda Grossel Bogdanović smatra da će ambijent otoka Lopuda dodatno nadahnuti sve sudionike festivala.

"Ponta Lopud platforma potvrđuje svoj smisao, razlog i cilj nastanka, nadograđuje se i raste kao kreativni 'hub', gdje umjetnici vladaju i zajednički stvaraju nove projekte. Kažu da je jazz puno više od glazbenog žanra, a ja mislim da je i Lopud puno više od jadranskog otoka i neizmjerno se veselim sinergiji koja će vjerujem nastati kada te dvije ljepote 'sljubimo' u isto vrijeme“, rekla je Grossel Bogdanović.

Ponta Lopud Jazz festival glazbeni je pandan filmskog festivala, a ulazak na sve događaje je besplatan.

Tagovi: David Sanchez, Ponta Lopud Jazz festival
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE