" />
"> Dodijeljene nagrade 69. Pula Film Festivala | SEEbiz.eu

Dodijeljene nagrade 69. Pula Film Festivala

Dodijeljene nagrade 69. Pula Film Festivala
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2022 / 08:59
Autor: SEEbiz / H

PULA - Velika Zlatna arena za najbolji film 69. Pula Film Festivala dodijeljena je u subotu filmu "Zbornica" redateljice Sonje Tarokić, koji je dobio još četiri Zlatne arene, a nagradu publike Zlatna vrata Pule osvojio je film "Nosila je rubac črleni" redatelja Gorana Dukića.

Nagrađeni film “Zbornica”, producentice Ankice Jurić Tilić, osvojio je još četiri Zlatne arene i to za režiju koja je pripala redateljici Sonji Tarokić, za najbolju glavnu mušku ulogu dodijeljena je Stojanu Matavulju, za najbolju sporednu žensku Nives Ivanković te za montažu koja je pripala Borni Buljeviću.

Film “Stric” redatelja Davida Kapca i Andrije Mardešića osvojio je dvije Zlatne arene i to za scenarij koja je dodijeljena redateljima filma Andriji Mardešiću i Davidu Kapcu te za kostimografiju koja je pripala Ani Savić Gecan.

Dvije Zlatne arene dobio je i film “Punim plućima” redatelja Radislava Jovanova i to za fotografiju koja je pripala Stanku Hercegu te za za oblikovanje zvuka Frani Homenu.

Zlatna arena za najbolju glavnu žensku ulogu dodijeljena je Lani Barić za ulogu Vesne u filmu “Glava velike ribe” redatelja Arsena Uremovića dok je Zlatna arena za najbolju sporednu mušku ulogu dodijeljena Ljubi Zečeviću za ulogu Jože u filmu “Nosila je rubac črleni” redatelja Gorana Dukića.

Zlatna arena za masku pripala je Ani Bulajić Črček za film “Illyricvum” redatelja Simona Bogojevića Naratha. Nagrada Breza za najboljeg debitanta dodijeljena je scenaristici i redateljici Nini Violić za film “Baci se na pod”.

Ocjenjivački sud ovogodišnjeg 69. Pulskog filmskog festivala činili su predsjednik Stefan Ruzowitzky te članovi Rita Di Santo, Miran Miošić, Zrinko Ogresta i Marija Škaričić a Zlatne arene svečano su dodijeljen u subotu navečer u pulskoj Areni.

Nagrada za najbolji film u Međunarodnom programu pripala je filmu “Dani suše” redatelja Emina Alpera dok je publika glasovanjem za Međunarodni program, dodijelila diplomu filmu “Ljeto kada sam naučila letjeti” redatelja Radivoja Andrića.

Ocjenjivački sud Međunarodnog programa u sastavu Danica Čurčić, Jure Pavlović i Christian Routh odlučio je Zlatnu arenu za najbolji hrvatski doprinos u manjinskoj koprodukciji dodijeliti Snježani Sinovčić Šiškov za film “Ljeto kada sam naučila letjeti” redatelja Radivoja Andrića, a za najbolju manjinsku hrvatsku koprodukciju filmu “Dani suše” redatelja Emina Alpera. Posebno priznanje ocjenjivačkog suda dodijeljeno je filmu “Vizija leptira” redatelja Maksima Nakonečnog.

Po završetku svečane dodjele nagrada u pulskom amfiteatru prikazana je hrvatska premijera britanske biografske drame “Belfast” koju je režirao slavni Kenneth Branagh. Film je osvojio brojne nagrade na svjetskim festivalima, ali i filmsku nagradu Oscar za najbolji originalni scenarij.

Tagovi: Pula Film Festivala, Sonja Tarkoić, David Kapac, Andrija Mardešić, Goran Bogdan, Goran Dukić
PROČITAJ I OVO
Neponovljivi Arsen
SJEĆANJE NA VELEMAJSTORA
Neponovljivi Arsen
ZAGREB - "Moje ime se ne izgovara javno, policija ne dozvoljava da se širi, moje ime je konspirativno ime nekih mojih drugova. Ono se ispisuje noću po zidovima po cijenu slobode, moje ime je lozinka ljubavnika. Ono se izvikuje pod vješalima, mojim su imenom samo najhrabriji krstili svoje dječake, u slijepim planinskim kućama, znajući što ih zbog toga čeka."
Umro redatelj Wolfgang Petersen
IN MEMORIAM
Umro redatelj Wolfgang Petersen
BERLIN - Wolfgang Petersen, njemački redatelj koji je režirao filmove "Air Force One" i "Oluja svih oluja", umro je u 81. godini.
Evo što donosi ovogodišnje izdanje Star Film Festa
FESTIVALI
Evo što donosi ovogodišnje izdanje Star Film Festa
SISAK - U utorak 16. kolovoza održana je službena konferencija za medije povodom devetog izdanja Star Film Festa koji će se održati u Sisku od 1. do 3. rujna 2022. godine.
Film Tvornice radnicima osvojio Grand Prix na DokuFestu
PRIZNANJA
Film Tvornice radnicima osvojio Grand Prix na DokuFestu
ZAGREB - Dugometražni dokumentarni film Srđana Kovačevića "Tvornice radnicima" osvojio je Grand Prix na netom završenom međunarodnom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma DokuFest u Prizrenu.
Iran kategorički odbija bilo kakvu vezu s napadom na Rushdieja
REAKCIJE
Iran kategorički odbija bilo kakvu vezu s napadom na Rushdieja
TEHERAN - Iran je u ponedjeljak "kategorički" odbacio svaku vezu s napadom na Salmana Rushdieja, britanskog pisca i autora "Sotonskih stihova", koji je u petak više puta uboden nožem na konferenciji u SAD-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE