GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

DOKUart u Bjelovaru od 1. do 7. listopada

DOKUart u Bjelovaru od 1. do 7. listopada
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2022 / 08:22
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma DOKUart koji se u Bjelovaru održava od 1. do 7. listopada publika će imati priliku vidjeti devet filmova iz Hrvatske, Švicarske, Austrije, Norveške, Češke i Nizozemske, pri čemu će tri filma biti premijerno prikazana u Hrvatskoj.

Riječ je o austrijskom “Robolove” redateljice i scenaristice Marie Arlamovsky, norveškom filmu “Dobra djevojka” redateljice Solveig Melkeraarn te filmu “Shabu” u nizozemsko-belgijskoj produkciji redateljice Shamire Raphaela.

Na tiskovnoj konferenciji u ponedjeljak selektorica festivala Rada Šešić istaknula je da će svake festivalske večeri biti gostiju, a najviše ih dolazi iz inozemstva. Što se pak tiče domaćih snaga, od četiri hrvatska filma koja će biti prikazana na DOKUartu, selektorica Šešić posebno je istaknula dva.

“Na programu su i dva izuzetna hrvatska filma. Festival otvaramo filmom ‘Tvornice radnicima’ koji je odlično režiran, a vrijedi napomenuti da je autor Srđan Kovačević pet do šest godina pratio situaciju i pripremao taj film. Vjerujem da će taj film svakoga potaknuti da razmisli koliko je važno sudjelovati u društvu i biti proaktivan ”, poručila je selektorica Šešić. Izdvojila je i film “Veća od traume” autorice Vedrane Pribačić koji je nazvala posebnim i vrijednim gledanja.

Uz brojna gostovanja, ali i edukativan sadržaj, nastavlja se s praksom dijeljenja nagrade publike te nagrade žirija mladih, kao i dodjela nagrade Počasni DOKUartovac koju će ove godine dobiti poznata redateljica i rođena Bjelovarčanka Snježana Tribuson.

Sve projekcije počinju u 20 sati u Kulturnom i multimedijskom centru Bjelovar, gdje se od četvrtka, 29. rujna, mogu nabaviti i ulaznice po cijeni od 20 kuna. Treba reći i da DOKUart i ove godine izlazi iz dvorane te gostuje s projekcijama u obližnjim općinama Kapela i Rovišća.

Tagovi: DOKUart, Marie Arlamovsky, Rada Šešić, Srđan Kovačević, Tvornice radnicima
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE