GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dokumentarac otkriva nepoznate detalje o životu i patnjama Robina Williamsa (VIDEO)

Dokumentarac otkriva nepoznate detalje o životu i patnjama Robina Williamsa (VIDEO)
OSTAVŠTINA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2020 / 20:01
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
NEW YORK - "Robin's Wish", novi dokumentarac u režiji Tylora Norwooda, prikazuje uglavnom nepoznatu stranu Robina Williamsa koji je, osim što je bio poznati glumac, imao i svoje ljudske strane te slabosti.

- Ako ste voljeli glumca Robina Williamsa, onda je Robin, čovjek koji stoji iza cijelog tog posla, bio još bolji - rekao je Norwood za američke medije o svom novom dokumentarnom filmu koji istražuje zadnje dane legendarnog glumca i komičara Robina Williamsa, kao i njegovu neurološku bolest s kojom se borio.

Robin Williams je, znamo, svojim filmovima uveseljavao milijune gledatelja. No, kako smo također doznali, nešto kasnije u njegovom životu, iza njegova iznimnog komičarskog i glumačkog talenta skrivala se i nesigurnost, duševni mrak, koji ga je i naveo da si u kolovozu 2014. oduzme život u dobi od 63 godine. Javnost je smatrala da ga je na takav potez natjerala depresija s kojom se često borio, kao i ovisnosti s kojima se također borio. Novi dokumentarac "Robin’s Wish" (u prijevodu, "Robinova želja"), koji se premijerno prikazao u povodu šeste obljetnice Williamsove tragične smrti, otkriva pojedinosti o posljednjim, mučnim danima hollywoodske zvijezde, kao i o okolnostima pod kojima je umro.

Neiskvaren svojom ogromnom slavom i talentom, Williams je živio prigradskim životom sa suprugom Susan Schneider Williams u okrugu Marin, sjeverno od San Francisca. Kad je režiser Norwood posjetio kuću, šokirao se koliko je ona, zapravo, uobičajena.

- Tamo nije bilo 30 metara visoke ograde, pa ni dugačkog prilaza u kuću - prisjetio se redatelj.

- Pretpostavljate samo da bi tu trebao živjeti Robin Williams. Družio se s ljudima u svom dvorištu, igrao se s djecom u susjedstvu i vozio bicikl po gradu. Nije bilo tjelohranitelja. Jednostavno je sve to propustio. Nikad nije bio zatvorenik vlastite slave. Kako je izveo taj čarobni trik? - upitao se redatelj govoreći o svom dokumentarcu.

U filmu njegova treća supruga Susan i brojni suradnici govore kako je Williams bio hrabar, "pravi ratnik", ali i kako se vidjelo da se nešto u njemu urušava, no tek je autopsija utvrdila da je glumac patio od demencije s Lewyjevim tjelešcima, teške neurodegenerativne bolesti nalik Parkinsonu, koja ga je naposljetku i navela na samoubojstvo.

- Ljudski mozak je, znate, vrlo izniman organ težak više od kilogram i pol - kaže u filmu Williams, stojeći pred osvijetljenom slikom mozga.
image

Upravo je Williamsov mozak bio najteže pogođen bolešću, jer Lewyjeva tjelešca, nakupine proteina u neuronima, oštećuju i usmrćuju stanice mozga pa ta vrsta demencije izaziva izražene poteškoće u razmišljanju i sposobnosti koncentracije.

Norwood se u razgovoru o filmu za američke medije prisjetio i priče koju mu je ispričao David Kelley, tvorac TV serije "The Crazy Ones", u kojoj je Williams glumio. Kelley je zakazao sastanak da bi s glumcem dogovorio detalje.

- David Kelley zaustavio se u jednom restoranu, a Robin je sjedio na pločniku ispred, sam sa sobom, i razmišljao. Onda si pomislite: Zar on nije znao koliko je poznat?! Tek tako je sjedio ispred restorana na pločniku u San Franciscu! Ali, Robin je bio takav, i to je za mene zaista snažno. Svi ljudi s kojima smo razgovarali u filmu voljeli su ga. Vidjeli bi ga kad šeta sa psom, ili bi samo svratio na roštilj - ispričao je Norwood, redatelj dokumentarnog filma o zadnjim danima slavnog glumca.

- Napadnut mu je bio gotovo svaki dio mozga. Osjećao je da se raspada - kaže u filmu Williamsova udovica.

Unatoč tome što nitko nije znao pravu dijagnozu, svi su bili svjesni da se s glumcem nešto događa. Shawn Levy, redatelj trećeg nastavka "Noći u muzeju", u kojem je Williams ponovno utjelovio Theodorea Roosevelta, u dokumentarcu govori o tome kako je na snimanju primijetio da se glumac čudno ponaša i da ima bizarne ispade. No, danas je jasno da je sve to bila posljedica te podmukle bolesti.

- Čini mi se da ću mu biti odaniji prijatelj ako o tome otvoreno govorim nego ako i dalje o bolesti šutim - izjavio je redatelj.

Tagovi: Robin Williams, Tylor Norwood, David Kelley, Shawn Levy
PROČITAJ I OVO
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE