GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dokumentarni film Seana Penna o Ukrajini premijerno na Berlinskom filmskom festivalu

Dokumentarni film Seana Penna o Ukrajini premijerno na Berlinskom filmskom festivalu
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2023 / 21:02
Autor: SEEbiz / DPA
BERLIN - Dokumentarac Seana Penna "Superpower", koji je snimljen u Ukrajini iu kojemu se pojavljuje predsjednik Volodymyr Zelensky, imat će svoju svjetsku premijeru na Međunarodnom filmskom festivalu u Berlinu sljedećeg mjeseca, objavili su organizatori u ponedjeljak.

"Više od dokumentarca, 'Superpower' je kronika filmskog projekta koji je stvarnost natjerala da se promijeni u nešto manje kontrolirano, ali više smisleno", stoji u priopćenju festivala.

Oscarom nagrađeni američki glumac i redatelj bio je u ukrajinskoj prijestolnici u veljači 2022., kada je Rusija pokrenula svoj sveobuhvatni napad, a zatim je uzvratio posjete.

"Naša mu je zemlja zahvalna na takvoj hrabrosti i poštenju", napisao je Ured ukrajinskog predsjednika na Facebooku prošle godine.

Berlinale, koji se održava od 16. do 26. veljače, jedan je od vodećih svjetskih filmskih festivala uz Cannes i Veneciju.

Ovo izdanje sadržavat će 18 filmova u utrci za Zlatnog medvjeda, glavnu nagradu koja se dodjeljuje za najbolji film.

Pennov dokumentarac neće ući u utrku za nagrade, ali će biti prikazan u seriji Special Gala.

Izvršna direktorica Berlinalea Mariette Rissenbeek rekla je da se Penn očekuje u Berlinu na festivalu. Također su u pregovorima, rekla je, o tome može li se Zelensky obratiti na festivalu.

Holivudska glumica Kristen Stewart predvodit će žiri festivala, dok će redatelj Steven Spielberg dobiti počasnog Zlatnog medvjeda za živ

Tagovi: Berlinale, Sean Penn, Filmski festival u Berlinu
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE