GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dora Lipovčan: Silovana sam i o tome sam šutjela petnaest godina

Dora Lipovčan: Silovana sam i o tome sam šutjela petnaest godina
ISPOVIJEST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 13:28
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Nakon što su na Facebook stranici Nisam tražila žene iz regije anonimno krenule dijeliti priče o seksualnom zlostavljanju koje su doživjele, svoju ispovijest odlučila je na Facebooku podijeliti glumica Dora Lipovčan.

"Silovana sam puno prije nego što sam ušla u svoju profesiju iako sam se njome počela baviti u djetinjstvu pa je stoga ne mogu kriviti za to što mi se tada dogodilo.... Ali utoliko više razumijem danas svoje kolegice širom regije koje izlaze s takvim pričama vezanim za svoj profesionalni život i školovanje ... U poslu sam vjerojatno imala sreće da nikad nisam postala meta predatora, možda i zato što sam to iskustvo nosila kao krvareći ožiljak od prije i što sam dotad već razvila obrambene mehanizme koje bi svakog s takvim namjerama jasno na prvi pogled uvjerili da će se loše provesti ako ikad stavi ruku na mene... jer vjerujem da bi taj koji bi me probao još jednom neželjeno dotaknuti u ovom životu završio iščupanog grkljana zubima... Toliko bijesa nosim u sebi od djetinjstva... Nadam se da će svi sad izaći s imenima da bi se predatori maknuli s naših ulica, iz naših škola i akademija... Ja sam šutjela punih 15 godina prije nego što sam otišla na policiju... I ne, nisu ga zatvorili, bilo je prekasno i nije bilo dovoljno dokaza za sud... Ali sam bar progovorila... Od tad mi duša malo manje krvari...", napisala je Dora na svom Facebook profilu.

"Nekima još nije jasno... Ono što kod silovanja strada je duša... Iako um ostaje desetljećima zarobljen u slikama, iako se tijelo zauvijek lomi autoimunim bolestima, iako je nakon toga prokleto teško dati srce na uvid, posudbu, a kamoli dar, još uvijek ga je moguće sačuvati... Ali ono što najteže stradava je duša... sam razlog vlastitog postojanja postaje zauvijek upitan... zato se šuti", dodala je u drugom postu.

Dori su podršku pružili kolege i prijatelji te joj zahvalili što je podijelila ovo s javnošću.

Facebook stranica Nisam tražila je pokrenuta prije nekoliko dana, nakon što je beogradska glumica Milena Radulović javno progovorila kako su je silovao učitelj glume Miroslav Mika Aleksić. Osim nje, za seksualno uznemiravanje i silovanje prijavilo ga je i još nekoliko djevojaka, od kojih su neke i maloljetne. Aleksić je trenutno u pritvoru.

Foto: HNK

Tagovi: Dora Lipovčan, silovanje, Milena Radulović, Miroslav Mika Antić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE