GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Drive in kultura, novi kulturni projekt studenata ADU

Drive in kultura, novi kulturni projekt studenata ADU
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2020 / 07:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U odgovoru na krizu kulturnog sektora zbog pandemije covida-19, studenti zagrebačke Akademije dramske umjetnosti pokreću projekt kulturnih sadržaja na otvorenom "Drive in kultura", namijenjen revitalizaciji kulture i pomoći studentskoj populaciji koju kriza posebno pogađa.

Kako se ističe u najavi, ideja "Drive in kulture" je podsjetiti publiku na važnost umjetnosti, pokrenuti prezentaciju kulture na otvorenom gdje će se prikazivati stari, ali i recentni hrvatski filmovi, kao i solističke kazališne, plesne i koncertne izvedbe.

"Kao studenti Akademije dramske umjetnosti, kulturni djelatnici i osnivači produkcijske kuće Sabmarine, a potaknuti nastalom situacijom uzrokovanom pandemijom koronavirusa, voljeli bismo utjecati na razvoj kulture, pomoći joj u obnovi, ali i njezinoj revitalizaciji", stoji u najavi.

"Osim toga, kao studenti želimo pomoći ostalim studentima kojima je u trenutnoj situaciji upitna egzistencija. U kriznom razdoblju, čak i kada su na snazi mjere socijalnog distanciranja, iznimno je važno zajedništvo, a upravo je kultura ta koja narod čini ujedinjenim", dodaje se.

Stvaranje besplatnog filmskog i kazališnog događaja na otvorenom predstavlja jedinstveni spoj umjetnosti i zabave za sve građane, a gledanje iz udobnosti vlastitog automobila podržava mjere socijalnog distanciranja.

Projekt će se izvesti u trenutku kada to epidemiološke mjere budu dopuštale i sukladno preporukama Stožera civilne zaštite.

"Drive in kultura" bit će i humanitarnog karaktera, a prikupljena će sredstva biti namijenjena za podršku studentima Sveučilišta u Zagrebu pogođenima nastalom situacijom. Naime, studenti su ostali bez izvora prihoda, projekti su otkazani, a mogućnost rada preko student servisa ograničen je do daljnjeg. Mnogi studenti svoje obrazovanje i troškove života financiraju radom u kafićima, trgovinama ili sličnim djelatnostima, a njihova je egzistencija sada upitna.

Projekt je trenutno u fazi inicijalnih priprema, prikupljanja partnera, volontera i lokacije održavanja. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da se jave putem Facebook stranice  ili e-maila sabmarine.hr@gmail.com, kako bi zajedničkim snagama ponovno oživjeli kulturu u Hrvatskoj i pomogli zagrebačkim studentima u turbulentnom razdoblju u kojem se nalazimo.

Tagovi: Drive in kultura, Akademija dramske umjetnosti,
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE