GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dua Lipa izazvala ogorčenje u Srbiji, evo zašto

Dua Lipa izazvala ogorčenje u Srbiji, evo zašto
LAVINA REAKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2020 / 17:40
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - U Srbiji trenutno nema omraženije osobe od Due Lipe, britanske pjevačice kosovskog porijekla.

Lipa je najprije od Applea tražila da na svim svojim kartama jasno ucrta granice Kosova i Palestine, a potom je objavila fotografiju zastave Velike Albanije. Nakon toga na nju se obrušila srpska javnost, a među kritičarima su brojne poznate osobe.

Rođena je 1995. u Londonu, gdje su se njeni roditelji preselili tri godine ranije bježeći od rata u bivšoj Jugoslaviji. U tinejdžerskim godinama živjela je na Kosovu, a posljednjih godina na razočaranje srpskih fanova objavljuje poruke podrške nezavisnosti Kosova.

Kako je počeo posljednji rat Srba s Duom Lipom?

U subotu, 18. lipnja, Dua je na Instagramu objavila zahtjev Appleu da jasno naznači granice Palestine i Kosova. Naime, granice Kosova na Appleovim kartama trenutno nisu jasno izražene kao granice drugih država, odnosno bljeđe su i tanje, piše BBC.

Potom je objavila link na tekst Zašto Kosovo nije i neće biti Srbija, što je dodatno rasplamsalo dotad već žustru raspravu.

Odgovorila joj je Jelena Karleuša.

"Draga Dua Lipa, ovdje u Srbiji te volimo. Ekstremizam na bilo koji način nije odgovor (znaš da je kosovski lider u Hagu, suočava se s optužnicom za ratne zločine itd. Možeš naći loše ljude na objema stranama). Molim te, koristi društvene mreže da širiš ljubav, mir i muziku (i vrati se na Kosovo da budeš sa svojim narodom)", napisala joj je.

Lipa je u nedjelju objavila fotografiju zastave koja je srpskoj javnosti poznata iz slučaja dron, kada je tijekom kvalifikacija za Europsko prvenstvo u nogometu prekinut meč Srbije i Albanije u Beogradu.

"Autohtoni - pridjev (stanovnik nekog mjesta), starosjedilac, a ne potomak migranata ili kolonista", poručila je uz fotografiju.

Na zastavi se vide granice Albanije kojoj su pridodani dijelovi Srbije, Crne Gore, Makedonije i Grčke, što je izazvalo burne reakcije pojedinih tviteraša iz tih zemalja.

Dio korisnika Twittera potom je pokrenuo kampanju protiv nje, uz hashtagove #dualipaisoverparty (Dua Lipa je gotova, žurka) i #canceldualipa (Ukinite Duu Lipu). Masovno se poziva na prijavljivanje njenih profila kako bi ih društvene mreže uklonile.

Tagovi: Dua Lipa, Kosovo, Srbija, Albanija, Jelena Karleuša
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE