GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovačkim ljetnim igrama novac iz fondova EU za projekt #sinergy

Dubrovačkim ljetnim igrama novac iz fondova EU za projekt #sinergy
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz

DUBROVNIK - Dubrovačkim ljetnim igrama odobreno je 362 tisuće kuna za sufinanciranje projekta jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu u koji će te kulturna ustanova uložiti i svojih 108 tisuća kuna.

Projekt #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans, prijavljen na poziv Kreativne Europe na natječaj jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu, jedan je od trinaest - od ukupno 300 prijavljenih - kojima su odobrena sredstva Europske unije u iznosu od 410.930 eura.

Ukupna vrijednost projekta je 410 930 eura ili nešto više od tri milijuna kuna, a iz europskog fonda sufinancirat će se 80 posto iznosa ili približno 2,5 milijuna kuna.

Glavni partner projekta je Fondacija Don Branko Sbutega iz Crne Gore, dok su, uz Dubrovačke ljetne igre, partneri na projektu Centar beogradskih festivala (CEBEF) iz Srbije, Festival Ljubljana iz Slovenije, Udruženje Federic Chopin s Kosova i Organizacija Vox Baroque iz Albanije.

Projetom se želi omogućiti usavršavanje i povezivanje kulturnih radnika, prije svega onih koji se bave festivalima i klasičnom glazbom, poticati skladanje novih djela klasične glazbe inspiriranih lokalnom baštinom zemalja partnera projekta te umrežiiti mlade glazbenike, skladatelje i organizacije koje se bave klasičnom glazbom na Zapadnom Balkanu tijekom 34 mjeseca trajanja projekta.

Dubrovačkim ljetnim igrama u posljednje dvije godine odobrena su novčana sredstva iz fondova Europske unije za tri različita projekta ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna.

Projekti „Future Epics“ i „Port of Dreamers“ sufinancirani su iz fonda „Kreativna Europa“ – potprogram Kultura te su Igrama donijeli oko 150 000 eura europskog novca i suradnju s međunarodnim partnerima, a projekt „Mjesto zajednice – Razvoj kulturno-društvenog centra Lazareti“, koji se provodi u suradnji s lokalnim organizacijama civilnog društva u sklopu natječaja „Kultura u centru“, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Tagovi: Dubrovačke ljetne igre, Centar beogradskih festivala, Fondacija Don Branko Sbutega, projekt #sinergy
PROČITAJ I OVO
Posebna singlica povodom rođendana Davida Bowieja
NEZABORAVAN
Posebna singlica povodom rođendana Davida Bowieja
ZAGREB - David Bowie proslavio bi 74. rođendan 8. siječnja. U čast neponovljivom Bowieju, objavljena je specijalna rođendanska singlica koja je limitirana na simboličnih 8147 izdanja.
HAVC, producenti i redatelji osudili svako nasilje, pa i seksualno
OSUDA
HAVC, producenti i redatelji osudili svako nasilje, pa i seksualno
ZAGREB - Hrvatski audiovizualni centar je "bezrezervno i oštro" osudilo svaki oblik nasilja, uznemiravanja, zlouporabe položaja, ovlasti, autoriteta ili zavisnosti, a koje uzrokuje strah, neprijateljsko, ponižavajuće ili uvredljivo okruženje, neovisno je li takvo ponašanje spolne naravi ili nije.
Rock&Off nagrade za životno djelo Glavanu i Vrdoljaku
PRIZNANJA
Rock&Off nagrade za životno djelo Glavanu i Vrdoljaku
ZAGREB - Ovogodišnje Rock&Off nagrade za životno djelo dodijeljene su posthumno glazbenim kritičarima Darku Glavanu i Draženu Vrdoljaku, koji su svojim tekstovima obilježili nekoliko desetljeća na glazbenoj sceni, educirali i formirali glazbeni ukus mnogih generacija.
Muzej za umjetnost i obrt partner u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2
PARTNERI
Muzej za umjetnost i obrt partner u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2

ZAGREB - Muzej za umjetnost i obrt partner je u međunarodnom projektu Europske unije Artnouveau 2 kojemu je cilj jačanje kulturnog identiteta dunavske regije uspostavom zajedničke secesijske baštine

Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine
KNJIŽEVNE NAGRADE
Svetislav Basara dobitnik NIN-ove nagrade za roman godine
BEOGRAD - Svetislav Basara dobitnik je 67. Ninove nagrade za roman “Kontraendorfin”, saopštio je danas žiri ove prestižne književne nagrade.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE