GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dubrovačkim ljetnim igrama novac iz fondova EU za projekt #sinergy

Dubrovačkim ljetnim igrama novac iz fondova EU za projekt #sinergy
PROJEKTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.08.2020 / 09:22
Autor: SEEbiz

DUBROVNIK - Dubrovačkim ljetnim igrama odobreno je 362 tisuće kuna za sufinanciranje projekta jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu u koji će te kulturna ustanova uložiti i svojih 108 tisuća kuna.

Projekt #synergy: Sharpening the capacities of the classical music industry in the Western Balkans, prijavljen na poziv Kreativne Europe na natječaj jačanja kulturne suradnje i konkurentnosti kulturnih i kreativnih industrija na Zapadnom Balkanu, jedan je od trinaest - od ukupno 300 prijavljenih - kojima su odobrena sredstva Europske unije u iznosu od 410.930 eura.

Ukupna vrijednost projekta je 410 930 eura ili nešto više od tri milijuna kuna, a iz europskog fonda sufinancirat će se 80 posto iznosa ili približno 2,5 milijuna kuna.

Glavni partner projekta je Fondacija Don Branko Sbutega iz Crne Gore, dok su, uz Dubrovačke ljetne igre, partneri na projektu Centar beogradskih festivala (CEBEF) iz Srbije, Festival Ljubljana iz Slovenije, Udruženje Federic Chopin s Kosova i Organizacija Vox Baroque iz Albanije.

Projetom se želi omogućiti usavršavanje i povezivanje kulturnih radnika, prije svega onih koji se bave festivalima i klasičnom glazbom, poticati skladanje novih djela klasične glazbe inspiriranih lokalnom baštinom zemalja partnera projekta te umrežiiti mlade glazbenike, skladatelje i organizacije koje se bave klasičnom glazbom na Zapadnom Balkanu tijekom 34 mjeseca trajanja projekta.

Dubrovačkim ljetnim igrama u posljednje dvije godine odobrena su novčana sredstva iz fondova Europske unije za tri različita projekta ukupne vrijednosti sedam milijuna kuna.

Projekti „Future Epics“ i „Port of Dreamers“ sufinancirani su iz fonda „Kreativna Europa“ – potprogram Kultura te su Igrama donijeli oko 150 000 eura europskog novca i suradnju s međunarodnim partnerima, a projekt „Mjesto zajednice – Razvoj kulturno-društvenog centra Lazareti“, koji se provodi u suradnji s lokalnim organizacijama civilnog društva u sklopu natječaja „Kultura u centru“, u potpunosti je financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Tagovi: Dubrovačke ljetne igre, Centar beogradskih festivala, Fondacija Don Branko Sbutega, projekt #sinergy
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE