GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dva nova naslova na repertoaru kazališta Komedije

Dva nova naslova na repertoaru kazališta Komedije
REPERTOAR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2021 / 10:55
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na kraju kazališne sezone 2020./2021., Gradsko dramsko kazalište Komedija najavilo je dva nova naslova: glazbene večeri "Valovi Dunava" u izvođenju orkestra i solista toga kazališta i komediju "Treba se znati ponašati" Alana Ayckbornea u režiji Tomislava Pavkovića.

Glazbene večeri "Valovi Dunava" u izvođenju Orkestra kazališta Komedije te solista Sandre Bagarić i Đanija Stipaničeva, pod ravnanjem maestra Krešimira Batinića, na rasporedu su 9., 10., 11., 12., 25. i 26. lipnja, a publiku će povesti na glazbeno putovanje Dunavom od Beča do Pešte, uz poznate zvuke operete, polki i valcera.

Za sam kraj ove izazovne kazališne sezone, Komedija će pretpremijerno predstaviti svoj novi dramski naslov, komediju Alana Ayckbornea "Treba se znati ponašati" (Table Manners) koju, prema prijevodu Tomislava Radića, režira Tomislav Pavković.

Sir Alan Ayckbourn (1939.) jedan je od najizvođenijih i najuspješnijih britanskih komediografa koji je do sada napisao više od 80 komedija i gotovo sve su punile dvorane i uveseljavale publiku desetljećima. Nagrađivan, hvaljen od kritike i publike, Ayckbourn je postao sinonim za engleski humor, za britku duhovitu komediju karaktera i situacije.

"Treba se znati ponašati" jedan je od njegovih najboljih komada, prvi dio trilogije "Normanovska osvajanja", najavljen kao studija zanimljivih osobnosti dovedenih u neobičnu, a opet sasvim moguću situaciju.

Radnja prati tri para tijekom jednog ljetnog vikenda, kada su se njihovi rodbinski, prijateljski i ljubavni odnosi bespovratno zamrsili.

"Poseban je užitak gledati šašavog, nekonvencionalnog Normana koji je toliko 'vješt' u svim zapletima da mu zaista ništa ne polazi za rukom. 'Table Manners', kako glasi originalni naslov ove poznate komedije, u svojoj aluziji na pristojno ponašanje za stolom parodira razne ljudske slabosti. Ali, kako ostati pristojan i društveno adekvatan kad je život tako pun izazova?!", stoji u najavi.

U predstavi igraju Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić, Ana Magud, Dajana Čuljak, Goran Malus i Ivan Magud, a izvedbe su na rasporedu 17., 18., 19., 23., 24., 29. i 30. lipnja. Autorski tim uz redatelja čine scenografkinja Irena Kraljić i kostimografkinja Eva Karakaš Bedrina.

"Ayckbourn je uvijek znao nasmijati publiku prikazujući svoje likove dopadljivo, iskreno i bez cenzure, a zapleti u koje ih stavlja toliko su smiješni da se čine nemogućim, sve dok se ne prisjetimo koliko nas puta život iznenadi. Stoga su njegove komedije uvijek poslastica za publiku, a u svojoj strukturi oslonjene su na glumačke bravure i vještinu", ističu iz Komedije.

"Ovaj izvrsni engleski autor već se i prije dokazao na daskama kazališta Komedije (Od kreveta do kreveta, Kako voli druga strana, Kako se uzme, Što sve činimo zbog ljubavi), a njegove komedije bile su sjajno prihvaćene u Zagrebu kad god bi se pojavio na repertoaru. Vjerujemo da će i ova komedija, čija nas premijera očekuje u rujnu, s jednakom uspjehom zaživjeti na Komedijinoj pozornici", poručuju iz toga kazališta.

Nakon dugo vremena, Komedija u lipnju najavljuje i jedno gostovanje, s hit predstavom Rayja i Michaela Cooneyja "Brat bratu" na festivalu GFUK u Krapini 26. lipnja.

Tagovi: kazalište Komedija, Sandra Bagarić, Ivan Glowatzky, Vanja Ćirić, Ana Magud, Dajana Čuljak, Goran Malus, Đani Stipaničev, Tomislav Radić, Tomislav Pavković
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE