GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dvanaest naslova u polufinalu 16. VBZ-ove književne nagrade

Dvanaest naslova u polufinalu 16. VBZ-ove književne nagrade
KNJIŽEVNE NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 16:00
Autor: SEEbiz

ZAGREB - U širi izbor za sto tisuća kuna vrijednu nagradu VBZ-a za najbolji novi originalni i neobjavljeni roman 2020. uvršteno je 12 naslova odabranih među 82 rukopisa pristigla na natječaj za tu najizdašniju regionalnu književnu nagradu koja dobitniku donosi i objavu književnoga djela.

U polufinale VBZ-ove nagrade za najbolji neobjavljeni roman 2020. odabrani su naslovi "AEROX23", "Pisma iz Vinogradske", "Zagorski Dubrovnik", "Albert", "Crveni celofan", "Da volim", "Ostalo je šutnja", "Dobra devojka", "GHOSTarbajterS", "Vraćanja", "Pavelova prva ljubav" i " Sampas".

Ove godine žiri je odlučivao u sastavu književnik Zoran Ferić kao predsjednik te, kao članovi, književna kritičarka Vanja Kulaš, književna kritičarka i prevoditeljica Jagna Pogačnik, glavni urednik VBZ-a Drago Glamuzina i pjesnik, prozaist i esejist Mile Stojić.

Do 1. veljače, do kada je bio otvoren natječaj, zaprimljena su 82 rukopisa pod šifrom, koji konkuriraju za nagradu koju izdavačka kuća VBZ dodjeljuje već šesnaesti put.

Nagrada VBZ-a najizdašnija je regionalna književna nagrada osmišljena kao poticaj književnom stvaralaštvu, nakladničkoj djelatnosti i promociji kvalitetnih književnih sadržaja, te s ciljem održavanja i oživljavanja regionalne književne scene. Rukopisi se šalju pod šifrom kako bi se otvorio prostor i mladim i neafirmiranim piscima, čija su djela, na taj način, u istoj poziciji s već afirmiranim autorima.

Osim novčane nagrade od sto tisuća kuna, autoru pripada i pravo na objavu književnog djela te mogućnost da se roman distribuira u širokoj knjižarskoj mreži i ponovi uspjeh dosadašnjih dobitnika.

Prošle godine nagradu je dobila Olja Raičević Knežević za rukopis "Katarina, velika i mala".

Tagovi: VBZ-ova književna nagrada, Zoran Ferić, Vanja Kulaš, Jagna Pogačnik, Drago Glamuzina, Mile Stojić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE