GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Enesu KIševiću nagrada Ivo Gregurević na 29. Festivalu glumca

Enesu KIševiću nagrada Ivo Gregurević na 29. Festivalu glumca
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.05.2022 / 18:15
Autor: SEEbiz / H
VINKOVCI - U sklopu 29. Festivala glumca u Gradskom parku u Vinkovcima u nedjelju je upriličeno druženje s glumcima, sudionicima festivala, a dramskom umjetniku i pjesniku Enesu Kiševiću uručena je nagrada "Ivo Gregurević" za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu.

„Velika mi je radost što mi je uručena ova nagrada jer Ivu Gregurevića čitav život nosim u očima i mislima. Sjećam se kada je došao na akademiju i sa sjajem u očima i rekao: 'Enese hajmo se dogovoriti, ti meni svoju knjigu, a ja tebi kruh od moje majke' i te oči su ostale zapamćene za čitav život”, rekao je Enes Kišević zahvaljujući na nagradi.

Među sudionicima druženja bio je i ovogodišnji izbornik Festivala glumca, Davor Svedružić koji je za 29. Festival glumca od 73 prispjele predstave na poziv Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) odabrao njih 19.

"Pogledao sam 60 predstava u 40 dana. Taj dio je bio težak, ali nije bilo teško gledati predstave, velika mi je čast što sam izabran za izbornika, velika je to odgovornost i hvala svima koji su mi dali to povjerenje. Nadam da sa odabrao najbolje od najboljih”, kazao je Svedružić.

Uz grad domaćin Vinkovce, predstave će se igrati i u preostalim vukovarsko-srijemskim gradovima, Vukovaru, Županji, Iloku i Otoku.

Na završetku festivala, koji je otvoren u subotu navečer i traje do 21. svibnja, bit će dodijeljene nagrade "Fabijan Šovagović" za najbolju glumicu i glumca te nagrade "Ivo Fici" i "Nada Subotić" za najbolja glumačka ostvarenja mladih glumaca do 28. godine.

Nagrada "Nevenka Filipović" dodijelit će se za najbolje lutkarsko glumačko ostvarenje ili glumačko ostvarenje u predstavi za djecu i mlade, a nagrada "Vanja Drach" za najbolju predstavu u cjelini.

O nagradama će odlučivati Ocjenjivački sud u kojemu su Perica Martinović, Anita Schmidt i Vanja Ćirić.

Dodijelit će se i nagrade Festivalskog vijeća Festivala glumca i to nagrada "Ivo Gregurević" za izniman doprinos Festivalu glumca i glumačkom pozivu, koja je u nedjelju uručena Enesu Kiševiću, te nagrada "Zvonimir Torjanac" za svekoliki umjetnički i društveni doprinos kazališnoj umjetnosti na Festivalu glumca.

Tagovi: Enes Kišević, Festival glumca, nagrada Ivo Gregurević
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE