GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Eurimages podržao hrvatsku manjinsku koprodukciju Ljeto kada sam naučila letjeti

Eurimages podržao hrvatsku manjinsku koprodukciju Ljeto kada sam naučila letjeti
PODRŠKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.06.2020 / 14:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Upravni odbor europskog koprodukcijskog fonda Eurimages na svojoj je 158. sjednici, koja se održala online 29. svibnja, podržao ukupno 19 igranih i dva animirana filma te sedam dokumentarnih projekata.

Među igranim filmova nalazi se hrvatska manjinska koprodukcija Ljeto kada sam naučila letjeti redatelja Radivoja Andrića koja je podržana iznosom od 150 000 eura. 

Film redatelja Radivoja Andrića (Tri palme za dve bitange i ribicu, Munje, Kad porastem biću Kengur...), Ljeto kada sam naučila letjeti nastaje u koprodukciji Srbije, Bugarske i Hrvatske. Hrvatske koproducentice su Ankica Jurić Tilić i Ira Cecić iz Kinorame. Scenarij je napisala Ljubica Luković, prema romanu Jasminke Petrović 'Leto kada sam naučila da letim'.

Priča je to o dvanaestogodišnjoj Sofiji pred kojom je, naizgled, najdosadnije ljetovanje ikada – ljetovanje sa svojom bakom iz Beograda, i bakinom sestrom s Hvara, koju Sofija nikad nije upoznala. No, ljetovanje s dvije starice na idiličnom jadranskom otoku pretvori se u neprocjenjivo i nezaboravno iskustvo. Više o filmu možete pronaći na službenoj stranici Kinorame, a snimanje je - prema najavama - planirano za kraj ljeta ove godine na lokacijama na Hvaru i u Beogradu.

Film je prije Eurimagesa podržan i od strane Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizualnog centra, Bugarskog nacionalnog filmskog centra, Potprograma MEDIA i Filmske mreže Jugoistočne Europe (SEE CN).

Eurimages je na svojoj je 158. sjednici, održanoj online 29. svibnja, europskim koprodukcijama sveukupno dodijelio 6 138 000 eura.

U kontekstu Strategije za ravnopravnost spolova Eurimagesa, kojoj je cilj uspostaviti ravnopravnost u broju prijavljenih i podržanih projekata autorica i autora, na 158. sjednici 37,5 posto podržanih projekata su djela redateljica.

Tagovi: Eurimages, Ljeto kada sam naučila letjeti, Ankica Jurić Tilić, Ira Cecić, Kinorama, Radivoj Andrić
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE