GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Exit: Više od 70 odsto onih koji će doći je vakcinisano ili je preležalo korona virus

Exit: Više od 70 odsto onih koji će doći je vakcinisano ili je preležalo korona virus
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.06.2021 / 08:03
Autor: SEEbiz/Danas
NOVI SAD - Anketa koju EXIT sprovodi među fanovima koji su već kupili karte za ovogodišnju veliku proslavu dve decenije festivala pokazala je da je više od 70 odsto njih je vakcinisano ili preležalo korona virus.

Exitov tim je pokrenuo anketu među posetiocima koji su kupili karte, kako bi proverio njihov status kada su u pitanju uslovi za ulazak na ovogodišnji festival.

Dosadašnji rezultati su i više nego odlični – 64,4 njih je vakcinisano, 8,2 odsto je preležalo Kovid-19 u prethodnih šest meseci, 18,9 odsto se izjasnilo da će raditi PCR ili brzi test pre ulaska na festivalske kapije, dok se 8,5 odsto posetilaca nije izjasnilo o svom izboru.
Protokol predviđa da će na festivale moći da uđu oni koji su vakcinisani, imaju potvrdu da su preležali kovid i oni koji poseduju negativan PCR ili antigenski test. Krizni štab se pozitivno izjasnio o protokolu, i predvideo povratak manifestacija od 21. juna, pod uslovom da je najmanje 50 odsto punoletnih građana vakcinisano do tog datuma.

Ujedinjeni festivali Srbije, koje predvode EXIT, Lovefest, Beerfest, Arsenal, Nišville, pokrenuli su nakon toga i nacionalnu kampanju za vakcinaciju mladih, zahvaljujući kojoj se sam proces ubrzao, pa je do željenog cilja ostalo da se vakciniše svega jedan odsto, dok je u isto vreme epidemiološka situacija drastično poboljšana, s padom obolelih od preko 90 odsto u prethodnih nekoliko sedmica.

Velika proslava dve decenije EXIT festivala biće održana od 8. do 11. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi, a svoje nastupe već su potvrdila brojne svetske i regionalne zvezde, kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyk, Sabaton, Sheck Wes, Meduza, Topic, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Amelie Lens, Maceo Plex, Boris Brejcha, Honey Dijon, Artbat, Hot Since 82, Tijana T, Magdalena, Andrew Meller, Satori, Patrice Bäumel, Agents Of Time, Amira Medunjanin, Laibach i stotine drugih.

Tagovi: Exit festival, anketa, festivali, dve decenije exita, vakcine, epidemiološke mere, David Guetta, DJ Snake, Tyga, Robin Schulz, Asaf Avidan, Paul Van Dyke,
PROČITAJ I OVO
Isabelle Huppert na čelu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu
PRIZNANJA
Isabelle Huppert na čelu žirija na Venecijanskom filmskom festivalu
VENECIJA - Francuska glumica Isabelle Huppert, najpoznatija po ulozi sado-mazo profesorice klavira u istoimenom filmu (The Piano Teacher), predvodit će žiri ovogodišnjeg Venecijanskog filmskog festivala, objavio je danas 81. Venecijanski međunarodni filmski festival.
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
LOŠE VIJESTI
Vedrana Rudan objavila da boluje od raka, prestaje pisati blog
RIJEKA - Hrvatska književnica Vedrana Rudan objavila je da boluje od raka.
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE