GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Fantastic Zagreb Film Festival: Europska premijera Relikta u Zagrebu

Fantastic Zagreb Film Festival: Europska premijera Relikta u Zagrebu
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.07.2020 / 14:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Fantastic Zagreb Film Festival započinje novi tjedan projekcijom kultnog SF trilera "Totalni opoziv“ koji ove godine slavi 30. godišnjicu, a nastavlja jednim od najhvaljenijih horora ove godine "Relikt“ koji nakon Sundancea svoju europsku premijeru ima upravo u Zagrebu.

Australski film "Relikt" Natalie Erike James, koji se prikazuje u utorak, često viđenu 'haunted house' temu obrađuje tmurnim i mračnim fokusom na odnose triju generacija žena i tužnu realnost demencije, pretvarajući ga u napet, misteriozan i majstorski režiran film koji će zadovoljiti sve ljubitelje punokrvnog horor filma, najavljeno je s Festivala.

Sredina tjedna rezervirana je za proslavljenu SF avanturu "Povratak u budućnost“ koja slavi 35. rođendan i do danas uživa status jednog od najomiljenijih holivudskih filmova.

Od četvrtka, 16. srpnja Fantastic Zagreb kreće i u Kinu Tuškanac, a program otvara "Kabinet dr. Caligarija“ koji ove godine slavi stoti rođendan.

To remek-djelo njemačkog ekspresionizma smatra se jednim od temeljnih djela žanrovske kinematografije, a zagrebački festival prikazuje digitalno restauriranu kopiju sa zvučnim zapisom.

Istu večer na Ljetnoj pozornici Tuškanac prikazuje se film "Dođi k tatici“, opisan kao "napeta, suludo zabavna i krvlju natopljena crna komedija i jedan od najvećih svjetskih festivalskih hitova",a kojoj naslovnu ulogu ima Elijah Wood.

Fantastic Zagreb Film Festival traje do 19. srpnja, cjelovit program objavljen je na službenoj web stranici festivala: fantastic-zagreb.com, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti mogu se pronaći na festivalskoj Facebook stranici.

Tagovi: Fantastic Zagreb, Relikt, Natalia Erika James, Sundance
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE