GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Festival jednominutnih filmova 25. i 26. lipnja u Požegi

Festival jednominutnih filmova 25. i 26. lipnja u Požegi
NAJAVE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.04.2021 / 13:51
Autor: SEEbiz / H
POŽEGA - Ovogodišnje, 29. izdanje Hrvatskog festivala jednominutnih filmova, najstarijeg međunarodnog filmskog festivala utemeljenog u Hrvatskoj, održat će se 25. i 26. lipnja u Požegi.

Svima koji jednominutnu filmsku formu smatraju izazovnom, zanimljivom i kreativnom organizatori, GFR FILM-VIDEO, poručuju da im pošalju svoja ostvarenja do 25. svibnja.

Svaki autor ili udruga mogu prijaviti neograničen broj ostvarenja koja do sada nisu bila prijavljivana na Festival.

Autori moraju biti stariji od 15 godina, a dužina prijavljenih ostvarenja ne smije biti veća od 60 sekundi (uključujući sve naslove i dužinu trajanja zvuka).

Ostvarenja za službeni program izabrat će ocjenjivački sud koji imenuje priređivač, a nagradit će se tri najbolja ostvarenja.

Posebna nagrada UNICA-e dodijelit će se za promicanje solidarnosti među narodima ili upotrebe novih oblika izražavanja, a bit će dodijeljena i nagrada publike.

Autoru s najvećim brojem prijavljenih filmova dodijelit će se posebna nagrada, a i ove godine nude mogućnost direktnog uploada filma.

Festival njeguje specifičnu formu – jednu minutu koja je, bez obzira na žanr, itekako izazovna i poticajna za kreativnost autora.

Proteklih godina okupio je mnoge hrvatske i inozemne redatelje, scenariste i scenografe, od Petra Krelje, Zorana Tadića, Krste Papića, Vedrana Šamanovića, Kristijana Milića, Rajka Grlića, Branka Ištvančića, Ognjena Sviličića, Nebojše Slijepčevića do oscarovca Alana Starskog.

Tagovi: Hrvatski festival jednominutnih filmova, Vedran Šamanović, Rajko Grlić, Petar Krelja
PROČITAJ I OVO
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
POTVRDA
Killers potvrdili svoj nastup na INmusicu iduće godine
ZAGREB - Američka rock grupa The Killers potvrdila je svoj dolazak na odgođeno izdanje INmusic festivala najavljeno za lipanj 2022. godine, što će biti njihov premijerni nastup u Hrvatskoj
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma
PROJEKTI
Hrvatsko društvo filmskih kritičara pokreće portal Zona filma

ZAGREB - Hrvatsko društvo filmskih kritičara predstavlja svoj novi projekt "Strujanja".

Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
DOGAĐAJI
Festival europske kratke priče od 6. do 11. lipnja
ZAGREB - Dvadeseti Festival europske kratke priče održat će se od 6. do 11. lipnja dijelom online, a dijelom uživo u Zagrebu, te na Visu i Hvaru na temu "Otoci", o kojoj će s domaćim autorima i autoricama razgovarati američki gosti Paul Auster, Siri Hustvedt, Lydia Davis i Lorrie Moore.
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
POTPORE
Za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika 2,5 milijuna kuna
ZAGREB - Ministarstvo kulture i medija objavilo je rezultate Javnog poziva za poticanje stvaralaštva vizualnih umjetnika u 2021. godini, kojim je za 183 programa odobreno više od 2,5 milijuna kuna.
Picassova slika prodana za 103,4 milijuna dolara
SLIKA
Picassova slika prodana za 103,4 milijuna dolara
NEW YORK - Slika "Žena koja sjedi blizu prozora (Marie-Thérese)" Pabla Picassa prodana je u četvrtak za 103,4 milijuna dolara tijekom aukcije organizirane u Christie'su u New Yorku.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE