GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Festival Slika u pokretu od 18. novembra

Festival Slika u pokretu od 18. novembra
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.11.2020 / 17:58
Autor: SEEbiz / NOVA.rs
BEOGRAD - Peti festival snimateljskih osvarenja "Slika u pokretu" planiran je od 18. do 21. novembra u Muzeju jugoslovenske kinoteke i u Kulturnom centru Novog Sada, a moći će da se prati i onlajn, saopštili su organizatori.

U takmičarskom delu programa biće prikazano osam igranih filmova iz prošlogodišnje i ovogodišnje produkcije po izboru selektora Miodraga Miše Miloševića. Publika će moći da ih pogleda u Muzeju jugoslovenske kinoteke (Kosovska 11) u Beogradu i Kulturnom centru Novog Sada (Katolička porta 5) u dva termina, od 17.30 i 20 sati, ulaz je besplatan, ali je maksimalan broj 30 posetilaca u sali, uz poštovanje svih epidemioloških mera, kao i onlajn, preko platforme “Sineseum”, navode organizatori iz Srpske asocijacije snimatelja.

Prvog dana festivala na programu su “Asimetrija” Maše Nešković i direktora fotografije Đorđa Arambašića i “Ekipa” Marka Sopića i direktora fotografije Dimitrija Jokovića Džime. Drugog dana biće prikazani “Ime naroda” Darka Bajića i direktora fotografije Zorana Jovanovića Žafra i “Moj jutarnji smeh” Marka Đorđevića sa Stefanom Milosavljevićem kao direktorom fotografije. U petak, 20. novembra, na program su “Otac” Srdana Golubovića i direktora fotografije Aleksandra Ilića i “Proleće na poslednjem jezeru” Filipa Čolovića i direktora fotografije Gojka Despotovića. Poslednjeg dana festivala publika će moći da vidi “Sutra je još uvek juli” Dejana Vlaisavljevića Nikta u kojem se kao direktor fotografije potpusuje Predrag Bambić, inače predsednik SAS-a i direktor festivala, kao i “Vojnu akademiju 5” Dejana Zečevića na kojem su radili direktori fotografije Zoran Petrović i Nebojša Bašić.

O nagradi za inovativnost u vizuelnom pristupu filmskoj fotografiji i nagradi za najbolji snimateljski rad odlučivaće tročlani žiri: poljski snimatelj Jacek Laskus, poznat po radu sa rediteljima kao što su Robert Altman, Majkl Presmen, Donald Petri i kao jedan od snimatelja dokumentarnog filma “Colors Straight Up”, nominovanog za Oskara 1998. godine, snimatelj Dušan Joksimović (“Rane”, “Sveti Georgije ubija aždaju”, “Top je bio vreo”, “Falsfikator”, “Dnevnik mašinovođe”…) i Mario Sablić, četvorostruki dobitnik nagrade Hrvatskog udruženja filmskih snimatelja, koji potpusuje fotografiju u 12 igranih filmova i 18 televizijskih serija.

Festival nastao u organizaciji Srpske asocijacije snimatelja, sa idejom da se predstavi rad direktora fotografije na filmu, održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, uz podršku Jugoslovenske kinoteke i Filmskog centra Srbije.

Tagovi: Slika u pokretu, Muzej jugoslovenske kinoteke, Kulturni centar Novog Sada, Darko Bajić, Miodrag Miša Milošević, Srpska asocijacija snimatelja, Maša Nešković, Đorđe Arambašić
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE