GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filharmonijska posveta grupi Queen u petak u Laubi

Filharmonijska posveta grupi Queen u petak u Laubi
OFF CIKLUS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2021 / 22:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Orkestar Zagrebačke filharmonije u svojem Off ciklusu najavljuje, u petak 22. siječnja, koncert u Kući za ljude i umjetnost Laubi, s programom posvećenom legendarnim britanskim rokerima, grupi Queen, čije će slavne skladbe izvoditi u posebnim aranžmanima s trombonima.

Iako u otežanim uvjetima potresa i pandemije, nakon Beatlesa, Zagrebačka filharmonija i u novoj kalendarskoj godini nastavlja aktivnosti najnovijim koncertom u Off ciklusu i glazbenom posvetom još jednome slavnom rock bandu, stoji u najavi.

Ovoga petka, iznimno u Laubi, Filharmoničari pripremaju simfonijsku posvetu karizmatičnim vladarima pozornice - britanskoj grupi Queen, dodaje se.

Kao i mnoge druge glazbene posvete i koncert u Off ciklusu donijet će i "Somebody to Love" i "Bohemian Rhapsody" i mnoge druge uspješnice legendarnih britanskih rockera, ali će ipak po nečemu biti sasvim poseban. Naime, znamenite vokalne dionice Freddieja Mercuryja i ostatka Queenovaca neće pjevati vokali, već će ih izvoditi - tromboni.

Novi, nesvakidašnji i u potpunosti originalni aranžmani djelo su dugogodišnjeg člana Zagrebačke filharmonije, njena trombonista i skladatelja Marina Rabadana.

Vokalne dionice preuzet će članovi Kvarteta trombona Zagrebačke filharmonije, ugledni filharmonijski glazbenici Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan i Goran Glavaš, a u pratećem bandu pridružit će im se prokušani rokeri Matija Moslavac na gitari, Boris Novak na bas gitari, Berislav Arlavi na klavijaturama i klaviru te Renato Palatinuš na bubnjevima.

Gudači Zagrebačke filharmonije dat će cjelokupnoj izvedbi poseban filharmonijski sjaj, a glazbenim društvom na sceni, u broju ograničenom u skladu s epidemiološkim mjerama, ravnat će mladi maestro Veton Marevci.

Za brojne ljubitelje Queenovaca i poklonike Off ciklusa, Zagrebačka filharmonija priprema i izravni prijenos koncerta na linku: https://vimeo.com/502153681.

Vječni hitovi poput "Somebody to Love", "The Show Must Go On", "We Are The Champions", "I Want to Break Free" ili "Bohemian Rhapsody" samo su dio programa posvećenog legendarnim britanskim rokerima. Rabadan najavljuje i više glazbenih iznenađenja te "skrivenih bisera" iz Queenove kraljevske pjesmarice, a Zagrebačka filharmonija poručuje "Isključite barem na trenutak probleme i uključite ono što svi najviše volimo - dobru glazbu".

Tagovi: Zagrebačka filharmonija, Lauba, The Queen, Mario Šincek, Ivan Mučić, Marin Rabadan, Goran Glavaš
PROČITAJ I OVO
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE