GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film Muzej Revolucije dobio financijsku potporu Sundance Instituta

Film Muzej Revolucije dobio financijsku potporu Sundance Instituta
POTPORE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.11.2020 / 13:21
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Dugometražni dokumentarni film "Muzej Revolucije" Srđana Keče koji nastaje u zajedničkoj produkciji Uzroka iz Srbije i Restarta iz Hrvatske, te u koprodukciji s Nutprodukce iz Češke osvojio je financijsku podršku prestižnog Sundance Instituta - 30 tisuća dolara za postprodukciju.

Potporu Sundance Instituta osvojila su 23 dokumentarna projekta iz 21 zemlje, a ukupno je dodijeljeno 540 tisuća dolara projektima u različitim fazama proizvodnje, od razvoja do postprodukcije, izvijestio je u ponedjeljak Hrvatski audiovizualni centar.

Film donosi priču o neobičnom prijateljstvu između sedmogodišnje djevojčice i jedne starice u ostacima napuštenog utopijskog projekta Vjenceslava Richtera za muzej koji bi “čuvao istinu o nama”.

"Kada grad započne brisanje svih tragova Muzeja revolucije, iz života djevojčice nestaju bezazlene igre i priče uz vatru", napominje se u opisu filma.

"Tijekom razdoblja zajedničke krize neophodno je da Sundance nastavi podržavati umjetnike širom svijeta. Ovi filmovi kreativno potvrđuju naše zajedničke potrage, uvjete i otpornost dok propituju pojmove individualne i kolektivne moći", rekla je direktorica programa dokumentarnog filma Carrie Lozano.

Direktor Fonda za dokumentarni film Hajnal Molnar-Szakacs smatra da je kreativna podrška za nefikcionalne pripovjedače posebno važna u ovom trenutku. "Odabrani dokumentarni projekti pomažu nam u pronalasku smisla naše kolektivne stvarnosti, a kroz inovativne pristupe različitim temama pomažu nam zamisliti kolektivnu budućnost", dodao je.

Redatelj, scenarist i direktor fotografije filma je Srđan Keča, producenti su Vanja Jambrović (Restart) i Srđan Keča (Uzrok), a koproducenti filma su Lukáš Kokeš i Pavla Kubečková (Nutprodukce).

Montažerka filma je Hrvoslava Brkušić, skladatelj glazbe je Hrvoje Nikšić, a montažer zvuka Jakov Munižaba.

Filmovi Srđana Keče "Pismo ocu", "Miraž" i "Bijeg" prikazivani su na vodećim festivalima dokumentarnog filma, uključujući IDFA, DOK Leipzig, Jihlava i Full Frame. Njegove video instalacije su izlagane u prostorima poput Venecijanskog bijenala arhitekture i Whitechapel Gallery.

"Flotel Europa", koji je producirao i montirao, premijerno je prikazan na Berlinskom filmskom festivalu 2015. godine, gdje je osvojio nagradu Tagesspiegel žirija. Keča radi kao docent na Odsjeku za umjetnost i povijest Sveučilišta Stanford.

Tagovi: Muzej Revolucije, Sundance Institut, Restart, Uzrok, Nutprodukce, Srđan Kečo
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE