" />
"> Film Nebesa Srđana Dragojevića premijerno u Hrvatskoj | SEEbiz.eu

Film Nebesa Srđana Dragojevića premijerno u Hrvatskoj

Film Nebesa Srđana Dragojevića premijerno u Hrvatskoj
PREMIJERA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.12.2021 / 18:37
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Nakon hrvatske premijere u ponedjeljak, 20. prosinca, film "Nebesa" Srđana Dragojevića, s Goranom Navojcem i Ksenijom Marinković u glavnim ulogama, od 23. prosinca dolazi na repertoar hrvatskih kina.

Kako je najavljeno, na zagrebačkoj premijeri u Kaptol Boutique Cinema, bit će redatelj te glumci iz Hrvatske, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Dejan Aćimović, Slaven Knezović.

Film, nastao u manjinskoj hrvatski koprodukciji, donosi tri čarobne crnohumorne priče smještene u postkomunističko društvo puno praznovjerja, korupcije i nade. Heroji se pojavljuju u novim i sve bizarnijim okolnostima, a njihove se priče isprepliću.

U prvoj priči Stojan, ratni izbjeglica i bivši vojni oficir dobiva aureolu, no njegova supruga ne želi pozornost susjeda pa ga nagovarana grijeh. najprije mu to teško pada, no postupno počinje uživati te postaje svodnik, a aureolom jamči “čistoću” svojih djevojaka.

Druga govori o mentalno hendikepiranom i duboko religioznom mladiću, osuđenom na smrt nakon što je počinio više ubojstva u pokušaju krađe mobitela. Nekoliko trenutaka prije pogubljenja, bog ga pretvara u novorođenče, a obitelj koju je ubio uskrsne. No, iako se pretvorio u biće bez grijeha, to ne sprječava vlasti da provedu kaznu.

U središtu treće priče je dobar, ali nepriznati umjetnik čije slike imaju moć da nahrane onoga tko ih promatra. Vlada na čelu sa Stojanom kao prvim predsjednikom s aureolom nacionalizira umjetnikov rad zajedno s njim samim.

Kako se ističe u najavi, "Nebesa" donose nekonvencionalni pogled na tranzicijsko razdoblje u postkomunističkoj zemlji, tretirajući ovu eru kao turbulentni prelazak iz paganskog svijeta u kršćansku eru.

"Pojava čuda je odgovor kolektivne svijesti na promjene koje prisiljavaju cijelu zajednicu da svijet oko sebe gleda u novom svjetlu i čudesnoj perspektivi", dodaje se.

Srđan Dragojević diplomirao je Kliničku psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu i Filmsku i TV režiju na Fakultetu dramskih umetnosti, Beograd. Objavljivao je poeziju i prozu u svim književnim časopisima bivše Jugoslavije, te tri knjige poezije.

Jedan je od najcjenjenijih srpskih autora crnih komedija, poput "Parade" i "Mi nismo anđeli", a u njegovom se opusu ističu još "Rane" te "Lepa sela lepo gore".

Uz glavne glumce Gorana Navojca i Kseniju Marinković, u filmu igraju Srđan Žika Todorović, Bojan Navojec, Miloš Samolov, Nataša Marković, Radoslav Milenković, Dejan Aćimović.

Producenti filma su Biljana Prvanović i Srđan Dragojević, a "Nebesa" su prvi film rađen u koprodukciji svih zemalja bivše Jugoslavije (hrvatski koproducent filma je Studio Dim).

Tagovi: Srđan Dragojević, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Bojan Navojec, Dejan Aćimović, Slaven Knezović
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE