GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Film o legendarnom fotoreporteru Nicku Utu pobjednik 6. PRESS film festivala

Film o legendarnom fotoreporteru Nicku Utu pobjednik 6. PRESS film festivala
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2020 / 19:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Proglašenjem pobjedničkog filma "From Hell to Hollywood" o legendarnom fotoreporteru Nicku Utu te polaganjem cvijeća na spomen obilježja snimatelju Gordanu Ledereru i ruskim novinarima Kurinoyu i Noginu kod Hrvatske Kostajnice, završen je 6. PRESS film festival.

Festival, u organizaciji HND-a i udruge Ekološko-kulturna scena EKS, posvećen je snimatelju Ledereru i ruskim novinarima Kurinoyu i Noginu, a inače se održava u Hrvatskoj Kostajnici no ove godine održan je u Zagrebu u Novinarskom domu, a temu mu je bila "Mediji u svjetskim krizama: covid-19".

Selektor filmova festivala bio je redatelj Daniel Pavlić, a nagradu festivala osvojio je biografski film "From Hell to Hollywood" o fotoreporteru Nicku Utu koji je za fotografiju "The terror of war" nagrađen Pulitzerovom nagradom.

Redatelji filma Jon Kroll i Scott Templeton prikazali su životni i profesionalni put jednog fotoreportera uz emotivne scene rekonstrukcija ratnih fotografija i ljudskih sudbina iz rata u Vijetnamu.

Festival je otvorio kratki film "Second wave" novinara Miroslava Edvina Habeka i fotoreportera i snimatelja Daniela Kasapa, a uz pobjednički film prikazani su još "Mental health care institution on the Covid-19 crises" Tomislava Žaje, "Mute" Lucy Cashion (SAD) i "Inside and outside" Yihan Lin (Kina) te "U zoni ograničenja" Srđana Vrančića i "Pandemija" Marijana Crtalića.

U sklopu festivala održane su dvije tribine - o novinarstvu u kriznim situacijama govorili glavni tajnik Europske federacije novinara Ricardo Gutiérrez, novinar "Novosti" Hrvoje Šimičević, Krešimir Zubčić iz Sindikata novinara Hrvatske, a o virusu i velikim svjetskim promjenama povjesničar Tvrtko Jakovina i novinarka N1 televizije Ivana Dragičević. Tribine su moderirali novinar N1 Hrvoje Krešić te selektor PRESS film festivala Daniel Pavlić.

Tagovi: PRESS film festival, Nick Ut, Daniel Pavlić, Ivana Dragičević, From Hell to Hollywood, Gordan Lederer
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE