" /> "> Film Zrinka Ogreste u glavnom programu 28. Festivala europskog filma Palić | SEEbiz.eu

Film Zrinka Ogreste u glavnom programu 28. Festivala europskog filma Palić

Film Zrinka Ogreste u glavnom programu 28. Festivala europskog filma Palić
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 07:46
Autor: Seebiz/h

ZAGREB - Film Zrinka Ogreste "Plavi cvijet" pozvan je u glavni natjecateljski program 28. Festivala europskog filma Palić koji će se od 17. do 23. srpnja održati na Paliću i Subotici, a riječ je o jednom od najvažnijih filmskih festivala u zemljama u okruženju, s posve europskim sadržajem.

Festival predstavlja najkvalitetnija djela suvremene europske kinematografije i njeguje tradiciju autorskog i umjetničkog filma, priopćili su iz Interfilma u utorak.

Glavni natjecateljski program čini 12 izabranih filmova koji su svjetske premijere imali na središnjim svjetskim festivalima i posvećen je europskim djelima koja potiču pitanja o sudbini europskog čovjeka, ukazujući na raskoš i važnost različitosti unutar europskog prostora.

Film "Plavi cvijet" film je o ženi, majci i kćeri, a u njegovu je središtu sredovječna Mirjana, službenica u zagrebačkoj tvornici konca. Na dan proslave 20. obljetnice rada, Mirjanini susreti i razgovori s bližnjima osvjetljavaju dijelove njezina života: onaj iza nje, onaj koji vodi i onaj koji joj tek predstoji.

Scenarist filma je Ivor Martinić uz suradnju redatelja Ogreste, a u filmu glume Vanja Ćirić, Anja Šovagović Despot, Tea Harčević, Nikša Butijer, Doris Šarić-Kukuljica, Alen Liverić i drugi. Producent filma je Ivan Maloča, direktor fotografije Branko Linta, montažer Tomislav Pavlic, a autori glazbe Dino Osmanagić i Kristijan Koščica.

"Plavi cvijet" snimljen je u produkciji Interfilma iz Zagreba te koprodukciji Zillion filma iz Beograda i Hrvatske radiotelevizije, a snimljen je uz potporu HAVC-a i FCS-a. Film će hrvatsku premijeru imati 20. srpnja na 68. pulskom filmskom festivalu.

Film je sredinom travnja doživio svjetsku premijeru u glavnom programu 43. Moskovskog međunarodnog filmskog festivala na kojem ga je publika proglasila trećim najboljim ostvarenjem festivala, a prije nekoliko dana nominiran za međunarodnu filmsku nagradu "East-West Golden Arch".

Tagovi: film, Zrinko Ogresta, Plavi cvijet, filmski festival Palić, Subotica
PROČITAJ I OVO
Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK
DOBRE VIJESTI
Tena Štivičić nova ravnateljica Drame HNK
ZAGREB - Pred kraj kazališne sezone u zagrebačkom Hrvatskom narodnom kazalištu događaju se promjene u vrhu Drame. Dosadašnja ravnateljica Drame Nenni Delmestre zbog osobnih i obiteljskih razloga se od 10. lipnja 2024. povlači, a na to mjesto dolazi Tena Štivičić.
Toni Montano pronađen mrtav
IN MEMORIAM
Toni Montano pronađen mrtav
BEOGRAD - Srbijanski roker Velibor Miljković, poznatiji kao Toni Montano, preminuo je u srijedu u 63. godini.
Mladi umjetnici svojim radovima zauzeli poslovne prostore diljem Zagreba
SALON MLADIH
Mladi umjetnici svojim radovima zauzeli poslovne prostore diljem Zagreba
ZAGREB - Izložbeni program 37. salona mladih u Zagrebu nastavlja se malim festivalom suvremene umjetnosti u poslovnim prostorima – Takeover kojeg organizira Hrvatsko društvo likovnih umjetnika, u okviru EU projekta CreART 3.0.
Goran Marković odselio u Trst
UMETNIK I POLITIKA
Goran Marković odselio u Trst
BEOGRAD - Jedan od najvećih srpskih umetnika i intelektualaca Goran Marković već neko vreme živi u Trstu, popularnom italijanskom gradu na Jadranskom moru.
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
BOGATSTVO
Paul McCartney postao prvi britanski glazbeni milijarder
LONDON - Paul McCartney, koji je svoju glazbenu karijeru započeo s Beatlesima, postao je prvi britanski glazbenik koji je postao milijarder, prema listi bogataša Sunday Timesa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE