GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Filmu F20 Arsena A. Ostojića nagrada Najboljeg europskog trilera

Filmu F20 Arsena A. Ostojića nagrada Najboljeg europskog trilera
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.07.2020 / 19:15
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatski dugometražni igrani film "F20" Arsena Antona Ostojića osvojio je na nedavno završenom Kijevskom filmskom festivalu nagradu "Najbolji europski triler", dok je na Los Angeles Independent Film Festivalu nagrađena njegova glavna glumica, Romina Tonković.

Ostojićev film, nastao prema scenariju Hrvoja Sadarića i produkciji Filmosaurus Rexa izborio se na ukrajinskom festivalu za laskavu titulu u službenoj konkurenciji s 20 igranih filmova iz 15 zemalja.

U ocjenjivačkom sudu bili su švedsko-američki glumac i pisac Bo Svenson, kanadska glumica Desiree Elle, američka producentica Val Verse, brazilski snimatelj Marcelo Brasil te dvojica kineskih filmaša Wang Jie and Li Kang.

Glavna glumica Romina Tonković osvojila je Nagradu za najbolju glumicu u Los Anglelesu, što joj je prva nagrada za tu debitantsku ulogu.

Ceremonija dodjele nagrada na crvenom tepihu će se održati 29. kolovoza u Raleigh Studios na Melrose Avenue u Los Anglelesu, najavili su autori filma.

Film koji prati mladi par u noći koja se pretvara u noćnu moru tim je dvjema nagradama nastavio uspješan niz predstavljanja na međunarodnim filmskim festivalima.

U svibnju je u Čileu proglašen najboljim dugometražnim igranim filmom, krajem travnja, montažer filma Dubravko Slunjski proglašen je za najboljeg montažera na međunarodnom filmskom festivalu u Indiji, a Ostojić je u ožujku nagrađen kao najbolji redatelj na manifestaciji Florence Film Awards, gdje su posebne pohvale žirija dobili i glumci Romina Tonković i Filip Mayer te grupa Mr. Albino za originalnu pjesmu za film, 'Seven Days Amongst Your Hair'.

Također, "F20" je u ožujku nagrađen i dvjema nagradama na Oniros Film Awards, gdje je Ostojić proglašen najboljim redateljem dugometražnog igranog filma, a sam film proglašen je najboljim trilerom.

Svoje prve međunarodne nagrade, film je dobio početkom ožujka također u Indiji (za najbolju režiju te za montažu, dok je u Hrvatskoj, na prošlogodišnjem Pulskom filmskom festivalu osvojio Zlatnu arenu za oblikovanje zvuka (Dario Domitrović, Dušan Maksimovski, Dominik Krnjak, Tomislav Hleb).

Tagovi: film F20, Arsen Anton Ostojić, Filmosaurus Rex, Hrvoje Sadarić, Romina Tonković, Filip Mayer, Lana Ujević, Robert Budak
PROČITAJ I OVO
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
BALET
Leteći Gruzijci u Lisinskom će nastupati dva dana zaredom
ZAGREB - Nacionalni balet iz Gruzije Sukhishvili već skoro 80 godina oduševljava svijet, a u Hrvatsku stiže u travnju.
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE