GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Francuska želi da baguette postane dio kulturne baštine

Francuska želi da baguette postane dio kulturne baštine
BAGUETTE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.03.2021 / 22:52
Autor: SEEbiz / H
PARIZ - Francuska želi uvrstiti svoj tradicionalni kruh baguette na UNESCO-v popis kulturne baštine, najavilo je u petak ministarstvo kulture.

Vještina i kultura izrade tog dugačkog tankog kruha izabrane su za uvrštavanje na popis nematerijalne kulturne baštine u razdoblju 2021-2022.

Po pravilima UNESCO-a, države smiju imati maksimalno jednu nominaciju godišnje.

Odluka o uvrštavanju na popis bit će donesena u jesen 2022.

Ministarstvo je naglasilo da povijest ‘baguettea’ seže do 17. stoljeća. Danas je to najpopularniji kruh u Francuskoj.

Uključivanje na listu omogućilo bi da ljudi postanu svjesni tradicije i povijesti tog kruha, koji je dio svakodnevnog života velikog broja Francuza, rekla je ministrica kulture Roselyne Bachelot-Narquin.

Tagovi: Francuska, baguette
PROČITAJ I OVO
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE