GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Gabi Novak nagrada za životno djelo Elle Style Awards

Gabi Novak nagrada za životno djelo Elle Style Awards
PRIZNANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 04.12.2020 / 08:57
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Gabi Novak, Jadranka Sloković, Nika Turković, Marija Kulušić, Klisab, Monika Zubović (Seadro), Inicijativa #spasime na čelu s Jelenom Veljačom, Glorija Lizde, Maria Burić, Yvonne te Studio Up dobitnici su ovogodišnjih nagrada za najveća dostignuća na području mode, dizajna i kulture – Elle Style Awards.

Dodjela nagrada po prvi puta u 18 godina dugoj 'povijesti' hrvatskog izdanja Ellea – održana he u digitalnom ruhu i tako bila otvorena za sve gledatelje, premijerno 3. prosinca klikom na elle.hr . Vrhunac glamurozne večeri bio je nastup glazbene dive Gabi Novak u pratnji Matije Dedića na klaviru

„Ovo je večer kada slavimo kreativne pojedince od kojih učimo kako živjeti - sa stilom, ali i večer u kojoj smo pokazali da ni u najizazovnijim trenucima ne trebamo odustati od stvari koje nas vesele nego dapače, potražiti motivaciju i nadahnuće u umjetnosti, modi i ljepoti“ poručuju iz redakcije magazina Elle. Pod egidom #FashionReinvention i #TheNewGlam kroz video dodjelu i inspirativne priče pobjednika, gledatelje je vodila Ida Prester iz Smaragdne dvorane Hotela Esplanade Zagreb.

Ovogodišnje ELLE Style Awards dodijeljene su u 11 kategorija: Ikonom stila proglašena je nenadmašna Jadranka Sloković, koja je i na dodjeli zadivila svojim modnim odabirom – dugom crnom haljinom dokazavši da žene nakon 50.-e nisu nevidljive – one blistaju. Kategorija održivosti u modi i ljepoti iz godine u godinu postaje sve važnijom, a rad Monike Zubović na njezinom brendu Seadro nije prošao nezapaženo. Inspiraciju pronalazi, između ostalog, u Jadranu zbog čega je održivost i ekološka osviještenost u srži njezina brenda. Umjetnica godine je Glorija Lizde, fotografkinja čiji su radovi nježni i ponekad jezoviti, intimni, no univerzalni, a bave se temama odrastanja, mentalnog zdravlja i trauma.

„Treba živjeti korak po korak“ poručila je Gabi Novak

Diva hrvatske glazbene scene, Gabi Novak, dobila je nagradu za životno djelo, te pritom otkrila svoju misao vodilju – da život treba živjeti korak po korak, polako i promišljeno. Dodjelu je uveličala izvedbom pjesama „Ni ti, ni ja“ i „Nada“ u pratnji Matije Dedića na klaviru.

Najbolji u kategoriji Elle Decoration: Arhitektura i dizajn ove je godine Studio Up, dok je Model godine Yvonne (Colors Model Management). U kategoriji novog lica nagrada dodijeljena mladoj Mariji Burić (Colors Model Management). Nika Turković, glazbenica i ljubiteljica mode je influencerica godine. Marko Šabarić i Tomislav Kliškinić iz brenda KLISAB osvojili su nagradu za Najbolji dizajn accessoirea. Njihove neodoljive torbice i chic naočale osvojile su fashionistice, ne samo atraktivnim dizajnom već i funkcionalnošću. Marija Kulušić ponijela je titulu u kategoriji za Najbolji modni dizajn. Ove je godine uvedena i nova kategorija – Elle active: aktivistički projekt godine, čija je nagrada pripala Inicijativi #spasime koja je pokrenula pravi val aktivizma i progovorila o donedavno tabu temama obiteljskog nasilja, a uz to promiče i osnaživanje žena u svakom pogledu.

Najveća hrvatska nagrada za stil, ali i dostignuća u području umjetnosti, mode i dizajna – Elle Style Awards - upriličena je tako 9. godinu za redom, ali ovogodišnje je izdanje ipak posebnije jer je po prvi puta održano u digitalnom okruženju.


Fotografija: Robert Gašpert

Tagovi: Gabi Novak, Elle Style Awards, Marija Kulušić, Klisab, Monika Zubović (Seadro), Jadranka Sloković, Jelena Veljača, Glorija Lizde, Maria burić, Studio Up
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE