GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galerija AMZ: Putovanje stripom po Belgiji

Galerija AMZ: Putovanje stripom po Belgiji
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.04.2021 / 13:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Izložba "Putovanje stripom po Belgiji", koju je oblikovalo nekoliko generacija autora stripova, od Flandrije i Valonije do Bruxellesa, otvorena je u Galeriji AMZ do kraja travnja.

U suradnji Veleposlanstva Belgije u Zagrebu i Arheološkog muzeja izloženo je 20 tabli stripova iz zemlje duge stripovske tradicije, o čemu svjedoči i podatak da u Bruxellesu već 27 godina postoji muzej koji se bavi isključivo stripom.

Jedan od najpoznatijih strip junaka je kauboj Lucky Luke, a boje njegove odjeće iste su kao i boje belgijske zastave, a tu su i popularni Štrumpfovi, Gaston te Tintin, možda i najveći ambasador belgijskog stripa o kojem je poznati redatelj Steven Spielberg snimio i film.

Kustosice su Hana Ivezić i Jana Kopáčková, a ulaz je besplatan.

Tagovi: Galerija AMZ, Lucky Luke, Štrumpfovi, Gaston, Putovanje stripom po Belgiji
PROČITAJ I OVO
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
NAJAVE
Stereosonic Music Festival u lipnju u Areni Zagreb
ZAGREB - Zagreb sredinom lipnja postaje epicentar na karti najvećih svjetskih glazbenih dogadjanja. U periodu od 14. do 15. lipnja zagrebačka Arena će biti domaćin Stereosonica, velikog svjetskog festivala elektronske glazbe.
Sutra počinje 21. ZagrebDox
FESTIVALI
Sutra počinje 21. ZagrebDox
ZAGREB - Projekt kojeg je prije dva desetljeća pokrenula skupina dokumentarnih entuzijasta na čelu s Nenadom Puhovskim, a koji je do danas posjetilo 350 000 posjetitelja otvorit će film iz programa Happy Dox, Nasmijana Gruzija.
Preminuo Roberto Cavalli
IN MEMORIAM
Preminuo Roberto Cavalli
MILANO - Slavni talijanski modni dizajner Roberto Cavalli preminuo je danas u 83. godini.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE