GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Galerija Kranjčar: Virtualna izložba Faces, Places, Spaces i uživo

Galerija Kranjčar: Virtualna izložba Faces, Places, Spaces i uživo
IZLOŽBE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.04.2021 / 20:48
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Virtualna izložba "Faces, Places, Spaces", autorski projekt PRiredba studija i fotografa Johna Pavlisha bit će predstavljena uživo u Galeriji Kranjčar na samu prvu godišnjicu, od 16. travnja do 21. travnja, uz prošireni odabir od 30 fotografija.

Sukladno pandemijskim neprilikama izložba je bila predstavljena prije godinu dana, virtualno, putem servisa Zoom, a nastala je beskontaktno putem video poziva - fotograf je iskoristio mobilni uređaj glumica kao sredstvo kako bi svojim foto aparatom uspio zabilježiti sliku na svom računalu.

Glumice Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, Petra Kurtela, Tena Nemet Brankov, Tara Thaller, Judita Franković Brdar i Lana Barić pozirale su poznatome fotografu u intimi vlastitoga doma.

U svaku fotografiju uklopio kompozicijski i dio zaslona svoga računala te tako upotpunio proces nastajanja svake fotografije, smještajući fotografiju glumice u okvir medija komunikacije.

"Kroz jedanaest intimnih crno bijelih fotografija, ispričana je osobna priča svake od njih čiji je pokretač bila čista emocija i težak period kroz koji smo svi prolazili", podsjeća se u najavi.

Kako se ističe, taj je projekt dokaz kako su u ovim izazovnim vremenima jedino kreativnost i emocija ono što nam nitko ne može oduzeti i da najveće krize i poteškoće rađaju neke od najboljih ideja.

Foto: John Pavlish

Tagovi: Galerija Kranjčar, PRiredba studio, Iva Mihalić, Nataša Janjić Medančić, Ivana Roščić, Bojana Gregorić Vejzović, Jelena Veljača, Leona Paraminski, John Pavlish
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE