GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glas poduzetnika traži da se plesnim klubovima napokon dozvoli rad

Glas poduzetnika traži da se plesnim klubovima napokon dozvoli rad
KLUBOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.05.2021 / 12:21
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Udruga Glas poduzetnika upozorila je u ponedjeljak na nelogičnost mjera za pojedine djelatnosti koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite, ovaj put na problem sportsko-rekreativnih plesnih klubova, kojima još nije dozvoljen rad, dok se plesne aktivnosti održavaju u drugim sektorima kojima ples nije primarna djelatnost.

"Iako su se mjere ublažile za teretane, fitness centre i mnoge druge djelatnosti, plesne škole zatvorene su već punih osam mjeseci. Što je još zanimljivije, plesne aktivnosti održavaju se u drugim sektorima kojima ples nije primarna djelatnost", navodi se u priopćenju.

Kao primjere djelatnosti koje su rizičnije za prijenos zaraze, a rad im je dozvoljen, iz Glasa poduzetnika navode shopping centare, kao mjesta okupljanja u zatvorenom prostoru djece i odraslih koji se često ne pridržavaju epidemioloških mjera, parkove ili javni prijevoz. "Ističemo ove situacije kako bismo prikazali nelogičnost zabrane rada sportsko-rekreativnih plesnih klubova. Smatramo da je nejasna odluka kojom je bračnim parovima dozvoljeno ići na bazen ili voziti se u taksiju, ali im nije dozvoljeno plesati u plesnoj školi ili klubu. Osim toga, djeci je dopušteno druženje u parkovima i rođendaonicama, ali ne i u plesnim školama", naglašavaju iz udruge Glasa poduzetnika.

Pritom ističu da sportski i rekreativni plesni centri imaju dovoljno velike dvorane koje se redovito prozračuju, čiste i dezinficiraju, da plesni parovi na tečaju nose maske i najčešće dolaze iz istog kućanstva, da plesni učitelj ne dodiruje plesače i nemaju fizički kontakt s njima, da učitelji imaju masku na licu i pritom održavaju propisanu udaljenost.

U rekreativno-sportskim klubovima, objašnjava se, pojedinci plešu i vježbaju sami te ne ostvaruju nikakav fizički kontakt s plesnim učiteljem, već uče plesati vizualno (ponavljanjem pokreta) i auditivno (slušajući učitelja). Kod sportskih plesnih parova koji vježbaju kontakt se ostvaruje isključivo između dvije osobe koje nikada tijekom treninga ne dolaze u bliski kontakt s drugim osobama na treningu ili natjecanju.

"Hrvatski sportski plesni parovi zbog situacije u kojoj im je u potpunosti zabranjen rad redovito odlaze na treninge i sportska natjecanja u susjednu Sloveniju, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju i Italiju gdje se treninzi te plesna natjecanja normalno održavaju", ističe se u priopćenju.

Koordinatorica Odbora za sport udruge Glas poduzetnika Ivana Ožegović otkriva da udruga nikada nije dobila odgovor na pitanje da im se prilože dokazi da su takva mjesta izvor zaraze. "Kada smo zahtijevali istraživanja na temelju kojih se donosi odluka o zatvaranju pojedinih sektora, nismo ih dobili. Zašto? Zato što ih nema", tvrdi Ožegović.

U udruzi Glas poduzetnika smatraju da su sportsko-rekreativni plesni klubovi neopravdano pogođeni odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite zbog nedovoljne upućenosti u djelatnost. "Nakon dugih osam mjeseci, radi se o djelatnosti koja je sada ugrožena. Učitelji sportskog i rekreativnog plesa, licencirani hrvatski i međunarodni plesni suci i plesači traže da se ova djelatnost prestane diskriminirati i da im se što prije omogući rad uz pridržavanje svih epidemioloških mjera", zaključuje se u priopćenju.

Tagovi: Glas poduzetnika, klubovi, Ivana Ožegović, plesni klubovi
PROČITAJ I OVO
Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
JAZZ
Dani jazza Damira Kukuruzovića 4. do 10. srpnja
SISAK - Tradicionalni Siscia Open Jazz & Blues Festival ove će godine od 4. do 10 srpnja biti nastavljen pod imenom Dani jazza Damira Kukuruzovića, uglednog jazz gitarista, najzaslužnijeg za upisivanje Siska u glazbenu kartu Europe, koji je umro potkraj prošle godine.
Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja za 50 godina rada na filmu
NAGRADE
Motovun Film Festival nagrađuje Alfija Kabilja za 50 godina rada na filmu
ZAGREB - Neka cijeli ovaj svijet zove se bajka, zelena i mirisna, cvjetna sva i nevina livada iz sna... Nebrojeno puta čuli smo ove vjerojatno najpoznatije stihove Alfija Kabilja iz mjuzikla Jalta, Jalta. No, oni su doista djelić u fascinantnoj karijeri ovog skladatelja, dirigenta, aranžera, pijanista, tekstopisca, libretista i producenta.
Preminuo glazbeni pedagog, violist i diplomat prof. Zlatko Stahuljak
IN MEMORIAM
Preminuo glazbeni pedagog, violist i diplomat prof. Zlatko Stahuljak
ZAGREB - Istaknuti hrvatski glazbeni pedagog, violist, glazbeni pisac i diplomat prof. Zlatko Stahuljak umro je u nedjelju u Zagrebu u 88. godini života.
Rift Apart 3D mural ispred zagrebačkog MSU-a prebacit će vas u drugu dimenziju
MURAL
Rift Apart 3D mural ispred zagrebačkog MSU-a prebacit će vas u drugu dimenziju
ZAGREB - Povodom izlaska PlayStation 5 ekskluzive Ratchet & Clank: Rift Apart, Zagreb je postao bogatiji za još jedno novo umjetničko djelo. Filip Mrvelj, poznati 3D grafiter i autor najvećeg 3D crteža u Hrvatskoj, izradio je 3D mural koji će vas na prvi pogled prebaciti u drugu dimenziju.
Akvarel Vasilija Kandinskog prodan za više od milijun eura
DRAŽBA
Akvarel Vasilija Kandinskog prodan za više od milijun eura
MUENCHEN - Više od 70 godina kako nije bila dostupna javnosti, slika "Gebogene Spitze" ruskog umjetnika Vasilija Kandinskog prodana je na dražbi u Muenchenu za svotu daleko veću od procijenjene.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE