GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Glazba živi u nama

Glazba živi u nama
OBRADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.04.2020 / 20:26
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Ivana Galić, svestrana vokalna umjetnica i pedagoginja te magistra vokalne izvedbe s prestižnog londonskog Royal College of Music, u suradnji s glazbenicima obradila je, u nemogućim uvjetima, poznati hit Michael Jacksona Heal the world.

"Koncerti uživo su utihnuli ali glazba živi u nama, uvijek. S dragim prijateljima, vrhunskim glazbenicima zajednički smo, svatko iz svog doma, dali svoj maksimum kako bi u ovo doba kada nam svima nedostaje stvarnog ljudskog kontakta ostvarili kontakt putem glazbe uz pjesmu Heal the world." – poručuje Ivana Galić.

Video možete pogledati OVDJE.

Poznati hit predstavlja ideju ljubavi, ljudskosti i pozitive ističe Ivana Galić, inače idejna začetnica ovog virtualnog glazbenog koncerta nade koja ujedno potpisuje i aranžman pjesme te uz Zorana Puljeka vokalne aranžmane. S njom u vokalnoj izvedbi sudjeluje i mlada Dora Pletikosa, te prateći vokali Sandra Radović, Sanja Neralić, Klementina Vodušek, Ana Kolega i Jasenka Čerin. Aranžmane za vokal, te zbor potpisuje Zoran Puljek, a za violinu Mario Jagec.

Vokalnu izvedbu na gitari prati Darko Horvat, na basu Mario Jagec, sopran saksofonu Josua Kovačević, klaviru Darko Golubić, violini Ines Jagec te na djembe bubnjevima Commi Balde iz Senegala sa zagrebačkom adresom. Za montažu zvuka pobrinuo se Zoran Puljek, a za video montažu Marko Pletikosa.

Ivana Galić, inače poznata cross vokalna pedagoginja koja podučava klasičnu tehniku, belting tehnike te tehnike popularnih žanrova organizirala je i online glazbene radionice Oslobodi svoj glas za sve koji žele početi učiti pravilno pjevanje ili samo žele usavršiti svoja znanja. Više informacija na ivanagalic.com mrežnim stranicama.

„U ovo vrijeme kada smo izolirani i kada nam realno još više treba zdravog odnosa prema samom sebi i drugima, glazba, točnije naš glas je naš prirodni ispušni ventil kako bi ovu tešku situaciju, što od korona virusa, što od potresa u Zagrebu, pretvorili u nadu za budućnost.“ – zaključuje Galić.

Tagovi: Ivana Galić, Michael Jackson, Royal College of Music, Dora Pletikosa, Zoran Puljek
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE