GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Godišnjica kultnog albuma Boba Dylana

Godišnjica kultnog albuma Boba Dylana
DISKOGRAFIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2021 / 08:29
Autor: SEEbiz
NEW YORK - Na današnji dan, 13. siječnja 1964. godine, američki kantautor Bob Dylan objavio je svoj treći studijski album 'The Times They Are a-Changin''.

Riječ je o prvom Dylanovom albumu na kojem se nalaze isključivo njegove autorske pjesme, uglavnom oštre, oskudno aranžirane balade o osjetljivim temama kao što su rasizam, siromaštvo i društvene promjene. Naslovna pjesma jedna je od Dylanovih najslavnijih te zahvaća duh društvenog i političkog preokreta koji je obilježio šezdesete.

Premda izvorno neki kritičari i obožavatelji nisu bili potpuno oduševljeni albumom jer nije odisao humorom i glazbenom raznolikosti, on je dosegao 20. mjesto i zlatni status u SAD-u, te naknadno i četvrto mjesto u Velikoj Britaniji.

- Svojim mrakom i zaobilaženjem pronalaska opipljivih rješenja i nade do danas ostao jednim od najtmurnijih i najpesimističnijih Dylanovih albuma. I naslovom i dobrim dijelom svoje sadržine, ova je ploča djelo "onoga u koga se gleda", riječ čovjeka biranog da prenese riječi drugih bez da ga se išta pitalo. Pažljivijim pretresanjem te prve mu kolekcije s isključivo autorskim materijalom dolazimo ipak do više boja nego što to sugerira naslovnica ili tematska kičma, kao i do putokaza prema novim teritorijima koje je trebalo posjetiti i prisvojiti. Naravno, to prisvajanje se odnosi tek na korištenje terena na kojem će nezaustavljivi stvaralački duh saditi i graditi vlastite plodove i spomenike kreativnosti. "The Times They Are a-Changin'" je imao tešku ulogu albuma koji je došao nakon jednog velikog i općeprihvaćenog i prije novog, po samog autora nužnog zaokreta – u načelu prihvaćen jer ga se takvog očekivalo, a ipak ne toliko podilazećeg da ga i poklonici tematike i stila nazovu trijumfom, pisao je svojedobno Soundguardian.

Tagovi: Bob Dylan, The Times They Are a- Changin
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE