GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goethe-Institut Hrvatska uoči selidbe daruje knjige

Goethe-Institut Hrvatska uoči selidbe daruje knjige
PRILIKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2022 / 19:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Kao oproštaj od svoje dugogodišnje lokacije u Vukovarskoj ulici Goethe-Institut Hrvatska u petak, 18. veljače organizira sajam Goethe-Byesar s kojega će ljubitelji čitanja na njemačkom besplatno moći ponijeti knjige.

Legendarna knjižnica Goethe-Instituta Kroatien, često posjećivano mjesto brojnih studenata s obližnjih fakulteta, zatvorena je od 28. siječnja i uskoro će ponovno biti otvorena na novoj adresi, u Zadarskoj ulici 80.

Iz Instituta kažu kako na tu lokaciju ne mogu ponijeti sve medije iz svoga fonda jer su prostor i koncepcija drugačiji, pa za njih traže nove čitateljice i čitatelje, nove domove,

Zato pozivaju ljubitelje knjiga na njemačkom da dođu na sajam knjiga, Goethe-Byesar, razgledaju i ponesu svoju omiljenu knjigu ili više njih kući, besplatno.

"Sve je jednostavno: mediji su složeni prema tematici, npr.. beletristika, knjige i materijali za učenje i poučavanje njemačkog jezika, filozofija, psihologija, sociologija, povijest, geografija", napominju.

Tko želi, moći će na Goethe-panou podijeliti svoje sjećanje na to mjesto ili u knjižnici snimiti fotografiju sebe (s knjigama, u društvu, po želji) te je ponijeti kući u analognom i digitalnom obliku.

Sajam traje od 10 do 18 sati, a posjetitelji će moći saznati sve o novoj knjižnici i njezinim ponudama.

Ulazak u knjižnicu dopušten je uz predočenje valjane i važeće EU Covid potvrde ili drugog odgovarajućeg dokaza, što podrazumijeva i istodobno predočenje identifikacijskoga dokumenta.

Tagovi: Goethe-Institut Hrvatska, knjige
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE