GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Goran Bogdan ustao u obranu Miloša Bikovića

Goran Bogdan ustao u obranu Miloša Bikovića
REAKCIJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 03.02.2024 / 21:36
Autor: SEEbiz
BEOGRAD - Nakon oštrih reakcija javnosti zbog angažmana glumca Miloša Bikovića u Rusiji, HBO produkcija odlučila je da zameni Bikovića u novoj sezoni popularne serije „The White Lotus“ (Beli lotus).

Sve se, čini se, zaoštrilo kada je Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine reagovalo na saopštenje striming platforme HBO o dodavanju srpsko-ruskog glumca u popularni TV projekat, između ostalog, i zbog pitanja:

„HBO, da li je u redu da radite sa osobom koja podržava genocid i krši međunarodno pravo?“ .

Aludiralo se takođe i na brojne angažmane Miloša Bikovića u ruskoj kinematografiji i njegovu popularnost u ovoj zemlji.

Naposletku, potparol HBO je u saopštenju koje prenosi variety.com. rekao: „Odlučili smo da se rastanemo sa Milošem Bikovićem i uloga će biti preinačena“.

Glumac Goran Bogdan kaže za Danas da živimo možda u najopasnijem istorijskom trenutku. Na pitanje kako on komentariše to što je Miloš Biković izgubio ulogu u trećoj sezoni globalno popularne serije „White Lotus“ proslavljeni glumac iz Hrvatske odgovara:

„Svedoci smo opasnih tokova u društvu i uopšteno u istoriji. Nalazimo se u možda najopasnijem i najturbulentnijem odsečku iste. Klimaju se sve ustaljene vrednosti. Na koju će stranu prevagnuti na nama je. Nismo nemi posmatrači već akteri. Sa naglaskom na odgovornost“, ističe Goran Bogdan.

Prema njegovim rečima naročito je važno u ovako izazovnom trenutku čuvati oazu slobode koju umetnost po sebi pretpostavlja.

„Umetnost je kroz vreme bila otok slobode. Umetničko izražavanje pored unutrašnjih preispitivanja je i alat za propitivanje i menjanje društava koje obitavamo. Isključivost je klica razdora. Donosi strah u izražavanje. Autocenzuru. Pobedu onih negativnih smernica sistema. Na taj način dozvoljava onome lošem da prolazi bez otpora. Isključivost je i brat blizanac fašizmima, nacizmina šovinizmima i inim izmima. Još je gora ako je ogrnuta u ruho altruizma i dobrih namera. Menjanje teza. Ako ćemo u borbi za dobro koristiti alate zla, suditi pre nego se dokaže da je kriv, tanka je granica između žrtve i krvnika. Ovo govorim o isključivosti“, podseća Goran Bogdan, a o situaciji u koju je dospeo njegov kolega kratko je konstatovao:

„Što se tiče mog kolege Miloša. Miloš kojeg ja poznajem ne podržava nikakve genocide. Bože sačuvaj. Daleko bilo“, poručio je Goran Bogdan.

Tagovi: Bogdan, Biković, hbo, white lotos
PROČITAJ I OVO
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
EPILOG
Weinsteinu poništena presuda za spolno zlostavljanje
NEW YORK - Žalbeni sud New Yorka poništio je u četvrtak presudu bivšem holivudskom producentu Harveyju Weinsteinu zbog spolnog zlostavljanja 2020., slučaja koji je doveo do pokreta #MeToo.
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE