GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Građani ispred zagrebačkog stana Mire Furlan ostavljaju svijeće i cvijeće

Građani ispred zagrebačkog stana Mire Furlan ostavljaju svijeće i cvijeće
POČAST
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.01.2021 / 13:07
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Ispred zgrade u Petrovoj ulici u Zagrebu gdje je nekoć živjela Mira Furlan obožavatelji ostavljaju svijeće i cvijeće.

Prizor je to koji je zatekao fotografe Večernjeg lista, a koji su zabilježili odanost poklonika nakon što je glumica preminula u 66. godini od komplikacija uzrokovanih virusom Zapadnog Nila.

Slovila je za jednu od najpopularnijih i najljepših glumica bivše Jugoslavije, a bila je cijenjena u cijelome svijetu. Rođena je u Zagrebu, no još od 1990-ih godina je s obitelji je živjela i radila u Los Angelesu. Na sasmom početku rata dnevno je dobivala mnogo prijetnji smrću i u studenome 1991. godine par je otišao u Beograd, a zatim u New York, Sjedinjene Američke Države.

Tamo je prvo radila kao konobarica, prodavačica i prevoditeljica, a njezin voljeni suprug Goran Gajić je bio dostavljač, asistent montaže i montažer. Godine 1993. je dobila ulogu u američkoj seriji “Babylon 5”, što je ponovno vratilo u glumu. Ubrzo su se preselili u Los Angeles gdje su i kupili kuću na kredit. 1998. godine su se vjenčali i dobili sina, Marka Lava. Glumica se kasnije vraćala u Hrvatsku, a uspjela je i vratiti stan koji je naslijedila.

Foto: Marko Prpić, Pixsell

Tagovi: Mira Furlan, Zagreb, Goran Gajić, Petrova ulica
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE