GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grand Prix One Takea filmu Pošalji mi poruku kad stigneš doma xx

Grand Prix One Takea filmu Pošalji mi poruku kad stigneš doma xx
NAGRADE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.10.2022 / 20:45
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Njemački kratkometražni igrani film "Pošalji mi poruku kad stigneš doma xx" redatelja i scenarista Niklasa Bauera osvojio je Grand Prix 12. One Take Film Festivala, koji je završio u subotu dodjelom nagrada u zagrebačkom kinu Tuškanac.

O najboljem filmu snimljenom u jednom kadru odlučivao je žiri u kojem su bili Morteza Fereidouni (Iran), Tanja Lacko (Hrvatska) i Tomislav Šoban (Hrvatska).

U obrazloženju nagrade istaknuli su da ih je film osvojio od trenutka kad su ušli u taxi s protagonisticom filma, u kojemu se povratak s noćnog izlaska pretvorio u napetu priču s neizvjesnim krajem koja se može dogoditi svakom od nas.

"Film vješto koristi sva izražajna sredstva od preciznog plesa kamere, rasvjete, dizajna, preko emocije glavne glumice do glasa vozača taxija. Neugoda i napeta atmosfera se uvuče pod kožu gledatelja i ostaje u mislima dugo nakon gledanja filma”, ustvrdili su.

Film je nastao nakon što se u ožujku 2021. na društvenim medijima pojavio pokret #textmewhenyougethome, putem kojega su žene iz cijelog svijeta počele dijeliti iskustva seksualnog zlostavljanja, a što je redatelja potaknulo da preispita svoje ponašanje i doprinese većoj sigurnosti u društvu.

Niklas Bauer filmom se profesionalno bavi od 2014., a karijeru je započeo kao asistent produkcije na nekoliko projekata u Berlinu, primjerice na popularnoj seriji "Tatort: Söhn & Väter" te na kratkometražnom filmu za djecu "Flaschendrehen".

Na studiju filma na Hochschule Darmstadt snimio je nekoliko kratkih igranih i oglasnih filmova te dokumentaraca, a njegov je kratki film "A Day in the Life of a Boy" prikazivan diljem svijeta. Pripadnik je LGBTQI+ zajednice i upravo mu je osjećaj kada se nekoga doživljava drugačijim česta tema filmovima.

U ovogodišnjoj konkurenciji One Takea bila su 23 filma iz 16 zemalja, a filmovi su prikazivani u sedam programskih kategorija: One Take in Space, Almost One, Black and White, One for Her, One Way Out i Last Take.

Festival, koji se fokusira na estetski čin filmskog djela, dok jedan kadar smatra samo okvirom u kojem se kreću ideje, priče, emocije, ove se godine održao u hibridnom formatu, u Multimedijalnom centru Studentskog Centra i kinu Tuškanac, dok se dio programa mogao pratiti i na festivalskoj internetskoj stranici.

Tagovi: One Take Film Festival, Niklas Bauer, Pošalji mi poruku kad stigneš doma xx
PROČITAJ I OVO
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
REKORDI
Taylor Swift nastavlja rušiti rekorde
LOS ANGELES - Pop megazvijezda Taylor Swift nalazi se na prvom mjestu glazbene ljestvice sa svojim albumom "The Tortured Poets Department", objavio je Billboard, dodajući da je tijekom prvog tjedna od objavljivanja prodan 1,91 milijun primjeraka tradicionalnih albuma, među kojima 859 tisuća vinilnih ploča, što je rekordna prodaja u modernom dobu.
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
USPJESI
Uspon njemačkog filma na međunarodnoj sceni
BERLIN - Njemački film sada je na dobrom putu, kažu glumica Alexandra Maria Lara i redatelj Florian Gallenberger.
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PRIVOĐENJE
Depardieu je priveden zbog seksualnog napada
PARIZ - Francuski glumac Gerard Depardieu (75) uhićen je pod optužbom za seksualne napade koji su se dogodili 2014. na snimanju filma Le Magicien et les Siamois Jean-Pierrea Mockyja i 2021. na snimanju filma Volets verts Jeana Beckera.
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
U KINIMA U SVIBNJU
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
Koje ćemo kino premijere gledati u svibnju? (VIDEO)
ZAGREB - Za mjesec svibanj hrvatski distributeri i kino-prikazivači pripremili su šesnaest premijernih filmova.
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
SALON
U Meštrovićevom paviljonu svečano otvoren 37. salon mladih
ZAGREB - Na ceremoniji održanoj ispred Meštrovićevog paviljona, u četvrtak je otvoren 37. salon mladih uz prigodne govore Ivane Andabake, ravnateljice HDLU-a, Tomislava Buntaka, predsjednika HDLU-a, Lovre Japundžića, kustosa centralne izložbe Salona Pao sat u bunar, Lore Rajčić i Ivane Završki, kustosica izložbe Situacija koja se otvara 22. svibnja.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE