GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grašo i Gelo snimili koncert na praznom Peristilu

Grašo i Gelo snimili koncert na praznom Peristilu
KONCERTI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.05.2020 / 13:17
Autor: SEEbiz
SPLIT - Blagdan svetog Dujma i Dan grada Splita ove godine prvi put će proći bez procesije i mise na otvorenom, ali i bez pučkih svečanosti poput tradicionalne tombole, večernjeg koncerta ili vatrometa.

Misa iz katedrale prenosit će se na nekoliko televizijskih kanala, a za večernji program snimljen je poseban koncert Petra Graše na praznom Peristilu.

- Ne znam što bih rekao... Dogodila se jedna uistinu nevjerojatna stvar, kojoj je svjedočilo tridesetak ljudi. Kako sam počeo svirati "Moj galebe", evo sad se ježim od pomisli na tu scenu, tako se nad Peristilom skupilo pedesetak galebova, koji su bili tu samo tu pjesmu.

Tijekom ostalih izvedbi letjeli su unaokolo, vidjeli bismo samo dva zajedno. To je bilo toliko lijepo za vidjeti, nešto stvarno veličanstveno što su kamere, vjerujem, uspjele zabilježiti - u dahu je ispričao Grašo.

Kazao je i da bi, da mu je netko rekao prošle godine, kako će svirati pred praznim Peristilom i biti najviše počašćen, mislio kako je to nemoguće, no s obzirom na događanja proteklih mjeseci, iznimno je sretan i počašćen ovom prilikom kakvu rijetko tko ima

- Sretan sam što imam privilegiju u svom gradu, na jednom od najljepših trgova na svijetu, održati koncert i pokloniti ga i svom Splitu i svim ljudima koji će u četvrtak večer biti u svom domu, pred malim ekranima. Ovo je koncert optimizma, koncert svjetla i koncert slavlja. Radovali smo mu se, nekako nam se čini da vidimo svjetlo na kraju tunela u kojem smo svi bili protekla dva mjeseca', zaključio je Grašo.

Koncert će se emitirati na blagdan svetog Dujma, u četvrtak 7. svibnja, na drugom programu Hrvatske radiotelevizije.

Petar Grašo (vokal & klavir), Iva Ilakovac (vcello), Mario Došlinec (gitara), Goran Vdović (udaraljke) & Ante Gelo (gitara)

Tagovi: Petar Grašo, Ante Gelo, Sveti Dujam, Peristil, Split, Iva Ilakovac, Mario Došinec
PROČITAJ I OVO
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
TEATAR
Anđeo od leda premijerno u ZKM-u
ZAGREB - Predstava "Anđeo od leda" Arpada Schillinga u ZKM-u će biti premijerno prikazana u petak, 26. travnja. Reprizne izvedbe na rasporedu su 27. i 28. travnja.
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
OTKRIĆA
Bebek: Razgovarao sam s Bregovićem, ali nismo se dogovorili
ZAGREB - Željko Bebek se na društvenim mrežama prisjetio rada u grupi Bijelo dugme te otkrio da se nedavno sastao s Goranom Bregovićem kako bi pregovarao o novoj turneji. Nažalost, to se neće dogoditi.
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE