GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Greencajt festival postaje epicentar zelenih događanja

Greencajt festival postaje epicentar zelenih događanja
FESTIVALI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 31.05.2022 / 17:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB – Stara Tvornica električnih žarulja (TEŽ) i zelena oaza Rougemarin parka od petka postaju mjesto na kojem će svi zeleni entuzijasti i poslovna zajednica raspravljati o tome kako je zajedničkim snagama moguće riješiti goruća ekološka pitanja.

Jedinstveni program Greencajt festivala, koji će se održati od 3. do 5. lipnja 2022., obogatit će koncerti kultnog splitskog banda T.B.F. i Dino Dvornik Tribute Banda, dok će posjetitelji kupnjom koncertnih ulaznica dati svoj doprinos, budući da je sav ostvareni prihod od prodaje ulaznica namijenjen za provođenje ekoloških akcija

„Svjesni smo da živimo u izazovnim vremenima i klimi kakva do sad nije postojala te je krajnje vrijeme da se naglasi važnost savladavanja zelenih globalnih izazova. Imamo povijesnu priliku biti zapamćeni kao generacija koja je napravila preokret ili kao generacija koja je mogla, a nije napravila ništa. Organizacijom Greencajta želimo biti oni koji su napravili preokret te oni koji su pokazali kako su promjene u brojnim segmentima nužne, ali i izvedive“, naglasio je je Vinko Filipić, direktor Greencajt festivala.

Ovogodišnji Greencajt festival, osim što pruža pregršt edukativnog sadržaja, u Expo zoni predstavit će i modele najatraktivnijih električnih automobila. U Expo zoni u suradnji s tvrtkom Energia Naturalis bit će postavljena i mala solarna elektrana, a svi posjetitelji će imati priliku izračunati koliko mogu uštedjeti postavljanjem solarne elektrane na vlastiti krov.

Svoj doprinos Greencajtu odlučila je dati i umjetnička zajednica. Naime, studenti i diplomanti Akademije likovnih umjetnosti, Laura Pascual, Lara Kreš, Leonardo Losciale, Luka Pacek, Ivana Škiljan i Tea Švarić predstavit će projekt Green@art - što je otpad, a što smo mi?, kojim problematiziraju našu odgovornost u stvaranju održive budućnosti. Koordinator projekta je izv. prof. art. Danko Friščić.

Ovogodišnji festivalski program donosi i odlične ritmove i dobru zabavu do kasno u noć. Riječ je o koncertima najpoznatijeg kultnog splitskog banda T.B.F. i Dino Dvornik Tribute Banda koji će svojim bogatim repertoarom i svevremenskim hitovima zabavljati posjetitelje Greencajt festivala. Svi ljubitelji dobre hrane uživat će u ukusnim zalogajima posebne gastro ponude poznatog hrvatskog chefa Marina Medaka, čiji se menu sastoji od veganskih i vegeterijanskih jela iz različitih svjetskih kuhinja.

Svi posjetitelji panela, osim usvajanja novih znanja, praktičnih primjera i informacija o održivom razvoju, imat će priliku osvojiti deset eko vrtova koje Greencajt poklanja u suradnji s Gruntekom, prvim digitalnim vrtom u Hrvatskoj.

Tagovi: Greencajt festival, Tvornica električnih žarulja, vinko Filipić, T.B.F., Dino Dvornik Tribute Band
PROČITAJ I OVO
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
FRANŠIZA
Muzej iluzija otvoren i u Kopenhagenu i najveći je dosad
KOPENHAGEN - Muzej iluzija, originalni hrvatski brend koji danas postoji na već više od pedeset lokacija diljem svijeta, otvoren je i u popularnoj ulici Strøget u samom centru Kopenhagena, kao dosad najveći privatni europski muzej te globalno prepoznate franšize.
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
STAVOVI
Banović: Ne vjerujem Matanićevom kajanju
ZAGREB - "Nemoguće da nisu znali, svi su znali, svi koji su uključeni direktno u ta snimanja, produkcije.. To je znakovito, tko se od njega sad ograđuje i kako."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE