GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Grožnjanski jazz programi okupili sve generacije iz dvadesetak zemalja

Grožnjanski jazz programi okupili sve generacije iz dvadesetak zemalja
JAZZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.07.2022 / 07:07
Autor: SEEbiz
GROŽNJAN – Grožnjanski jazz programi, Festival Jazz is Back! BP, Ljetna jazz škola i Croatia Drum Camp ovo su ljeto okupili sve generacije iz čak dvadesetak zemalja s četiri kontinenta te mnogobrojnu publiku koja je oduševljeno pratila glazbenike.

Iznimna suradnja između polaznika edukacijskih programa i njihovih mentora uz vrhunska znanja i talente utkani su u temelje Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži pod čijim se okriljem održavaju jazz programi u Grožnjanu kojeg od milja nazivaju najmanja jazz metropola na svijetu. Uz glavnog organizatora Hrvatsku glazbenu mladež (HGM), suorganizatori Festivala Jazz is Back! BP su općina Grožnjan i Polivalentni kulturni centar Grožnjan.

„Uz povoljne geografske, klimatske i prometne uvjete, ovaj mali, stari istarski gradić s jedne strane na optimalan način zadovoljava potrebe umjetnika i Glazbene mladeži za mjestom zajedničkog okupljanja i rada, a s druge pak strane su umjetnici i Glazbena mladež ponudili superioran program obnove njegova života.“ – istaknula je Dubravka Dujmović Kušan, tajnica HGM-a. Dodala je kako univerzalnu viziju budućnosti Grožnjana prožima integralna humanost s adekvatnim civilizacijskim i kulturnim sadržajem kao osovinom najrazličitijih stvaralačkih disciplina.

Sudionici jazz programa u Grožnjanu bili su iz Hrvatske, Njemačke, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Izraela, Bugarske, Austrije, Australije, SAD-a, Italije, Finske, Francuske, Švedske, Češke, Rusije, Portorika, Mađarske, Grčke, Ukrajine, Španjolske, Švicarske, i Nizozemske. Radionice su se održavale svakodnevno, a sviralo se i po grožnjanskim ulicama, ponekad organizirano, a ponekad sasvim spontano u čemu su uživali domaći i strani posjetitelji ovog čarobnog istarskog grada umjetnika i stvaralaštva.

Bitno je spomenuti da su na Festivalu uz sudionike jazz programa nastupili njihovi mentori Luis Bonilla, Alex Sipiagin, Famoudou don Moye, Elvis Penava, Karlheinz Miklin Jr., Lea Lovrenčić, Joe Kaplowitz, Goran Rukavina, John Riley, Dick Oatts i Marko Lazarić. Nastupili su i Jim Rotondi, Jon Boutellier, Gary Smulyan, Andrea Pozza, Aldo Zunino, Bernd Reiter, Primož Grašić, Mario Mavrin, Vid Jamnik, Blaž Jurjevčić te Tijan Grašić, sve redom vrsni glazbenici ovjekovječeni brojnim nagradama, a među njima su se našli i višestruki dobitnici Grammya i Porina. U programu su nastupali i Zvjezdan Ružić, Borna Šercar i Lado, Zdenka Kovačiček i Green House Band, Amira Medunjanin i Ante Gelo, Branko Sterpin, Srđan Kolarević, Srđan Kuzmanović, Marco Quarantotto te Edi Maružin s Edi East Trance Blues bendom. Koncertne večeri festivala Jazz is Back! BP možete pogledati putem YouTube kanala općine Grožnjan.

Jazz programe u Grožnjanu podržavaju Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske, općina Grožnjan, Istarska županija i Turistička zajednica Istarske županije, Glazbena škola u Varaždinu. Partneri festivala su Euro-Unit, Yamaha, Ford, Atlantic grupa, Coca-Cola, Alca, Darovi Rocus, Valamar, San Rocco, Adriatic Holidays, Marčeta vina i drugi.

Dok se opraštamo s jazz glazbenicima u Grožnjan pristižu mladi talenti koji će prisustvovati gudačkom seminaru kojeg vode Anđelko Krpan, Milan Čunko, Branimir Pustički i Ilin Dime Dimovski. Naime, programi Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održavaju se sve do sredine rujna.

Tagovi: Jazz is Back! BP, Ljetna jazz škola, Dubravka Dujmović Kušan, Croatia Drum Camp, hrvatska glazbena mladež
PROČITAJ I OVO
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
IN MEMORIAM
Preminuo poznati zagrebački umjetnik Ivan Roca
ZAGREB - Ivan Roca, poznati redatelj spotova iz devedesetih, a koji se 2004. godine počeo baviti bioterapijom, preminuo je u ranim pedesetima. Potvrdio je to njegov prijatelj Ivan Salečić.
Otvara se Venecijanski bijenale
DOGAĐAJI
Otvara se Venecijanski bijenale
VENECIJA - Međunarodna izložba vizualnih umjetnosti Venecijanski bijenale službeno se u subotu otvara za posjetitelje.
Scorsese priprema film o Sinatri
PROJEKTI
Scorsese priprema film o Sinatri
LOS ANGELES - Nakon što je prošle godine imao deset nominacija za Oscara, Martin Scorsese ima dva nova projekta u pripremi, od kojih je jedan biografski film o Franku Sinatri.
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper
KONCERTI
Kraftwerk najavljuje koncert u Dresdenskoj operi Semper

BERLIN - Legendarni njemački elektro-pop bend Kraftwerk održat će svoj jedini ovogodišnji koncert u Njemačkoj u baroknoj opernoj kući Semper u istočnom gradu Dresdenu 14. rujna.
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
FILMOVI
Premijera filma Marka Šantića Zbudi me
ZAGREB - Nakon svjetske premijere na filmskom festivalu Black Nights u Tallinnu (PÖFF), te projekcijama na raznim svjetskim festivalima u Trstu, Haagu, Beogradu, Sopotu, Wisbadenu, Arrasu i drugdje, dugometražni igrani film redatelja Marka Šantića i koscenarista Marka Šantića, Gorana Vojnovića i Sare Hribar ZBUDI ME od 25. travnja stiže u kina diljem zemlje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE