GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

GSK Jabuka zatvara se 20. listopada?

GSK Jabuka zatvara se 20. listopada?
RJEŠENJE O OVRSI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.10.2020 / 16:53
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Sukladno rješenju zagrebačkog Općinskog građanskog suda o ovrsi Grada Zagreba nad GSK Jabukom, deložacija i zatvaranje tog najstarijeg zagrebačkog kluba određena je za 20. listopada, no iz kluba još očekuju ukidanje te sudske odluke.

Priopćio je to u utorak voditelj kluba Marin Viduka, navodeći da je Općinski građanski sud u Zagrebu 15. rujna ove godine donio rješenje o ovrsi Grada Zagreba kao ovršitelja nad Glazbeno-scenskim klubom (GSK) Jabukom kao ovršenikom, a provedba rješenja određena je 20. listopada u 10 sati.

"Pojednostavljeno rečeno, toga dana određena je deložacija i zatvaranje najstarijeg zagrebačkog kluba, pedesetdvogodišnje Jabuke", ističe Viduka.

Kako bi u tome uspio i konačno zatvorio Jabuku, istaknuo je, Grad Zagreb je samoinicijativno kao likvidatora udruge GSK Jabuka imenovao odvjetnički ured "Krsnik i partneri".

Navedeno odvjetničko društvo, navodi Viduka, zastupa Grad Zagreb "i njegove istaknute pojedince" u mnogim sporovima, pa se ovdje "u najmanju ruku radi o sukobu interesa, a i o možebitnom kaznenom djelu".

Napominje da su članovi udruge GSK Jabuka podigli tužbu na Upravnom sudu u Zagrebu, čiji se pravorijek još čeka, a upozorava i da je spomenuti sud u slučaju ovoga kluba napravio presedan, ili u najmanju ruku propust, jer je rješenje o ovrsi određeno prema nepravomoćnoj presudi Trgovačkog suda.

Osim toga, dodaje, rješenje je doneseno u vrijeme kada se zbog odluke Vlade uslijed pandemije koronavirusa nisu smjela donositi rješenja o ovrsi, "na što smo ih i upozorili i tražili da se poništi navedena odluka".

Viduka podsjeća da je Jabuka otvorena davne 1968. godine, a prvi put je zatvorena temeljem rješenja Grada Zagreba 1998. godine, no dobila je spor na Upravnom sudu i ponovno je otvorena.

Novi problemi i zahtjevi za iseljenjem od strane Grada Zagreba počeli su, kaže, 2015. kada se u vilu preko puta kluba uselila rezidencija ruskog veleposlanika u Hrvatskoj.

"Nadamo se da će Općinski sud u Zagrebu uvažiti naš prijedlog i ukinuti ovrhu nad Jabukom. U protivnom, najstariji zagrebački klub će se zauvijek ugasiti u utorak, 20.10. u 10 sati", ističe Viduka.

Zaključuje da je klub za vrijeme epidemije cijelo vrijeme radio, poštujući sve epidemiološke mjere.

Tagovi: GSK Jabuka, Krsnik i partneri, Marin Viduka, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Preminula Slađana Milošević
IN MEMORIAM
Preminula Slađana Milošević
BEOGRAD - Avangardna umetnica i pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini, potvrdila je FoNetu njena prijateljica Biljana Petrović.
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
JASNA PORUKA
Rebel Wilson: Sascha Baron Cohen neće zaustaviti objavljivanje moje autobiografije
ZAGREB - Rebel Wilson napisala je autobiografsku knjigu “Rebel Rising” koja će biti objavljena 2. travnja i u kojoj opisuje svoje nekonvencionalno putovanje od odrastanja u Australiji do uspjeha u Hollywoodu.
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
ODUŠEVLJENJE
Koja se oglasio prvi put nakon moždanog udara
BEOGRAD - Brojne ljubitelje ex yu rocka i novog vala oduševila je audio snimka, koja je prije nekoliko dana objavljena na Instagram stranici Kontakt konferencije koja je minulog vikenda održana u Beogradu.
Preminuo Abdulah Sidran
IN MEMORIAM
Preminuo Abdulah Sidran
SARAJEVO - Legendarni bosanskohercegovački. pjesnik, prozaik i filmski scenarist Abdulah Sidran preminuo je u 80. godini, javlja Klix.ba.
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
IN MEMORIAM
Preminuo francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff
PARIZ - Francuski pisac i ilustrator Laurent de Brunhoff preminuo je u petak u Sjedinjenim Državama u 98. godini, javlja francuska novinska agencija AFP.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE